NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Doina Cepalis dezvăluie strategiile adoptate pentru a-și salva companiile afectate de pandemia de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a avut efecte și asupra afacerilor mari, astfel că antreprenorii locali din Iași, cu mii de angajați, au căutat soluții pentru a nu falimenta.

Doina Cepalis, Constantin Deleanu și Tiberiu Stoian au dezvăluit planurile puse în aplicare în ultimele 6 luni pentru ca firmele deținute de acești antreprenori în domeniul vitivinicol sau industrie să nu falimenteze, iar angajații să nu îngroașe rândul șomerilor din Iași. Fondatorii celor mai importante branduri din Iași susțin că din luna septembrie situația va reveni la normal în companiile lor.

Pandemia de COVID-19 a avut efecte și asupra afacerilor mari, astfel că antreprenorii locali din Iași, cu mii de angajați, au căutat soluții pentru a nu falimenta. Dacă la începutul pandemiei de COVID-19 angajatorii au căutat soluții pentru a menține angajații în firme, una dintre soluții fiind șomajul tehnic, în ultima perioadă aceștia au vrut să revină la producția sau vânzările de dinainte de pandemie. Astfel, cu un plan bine pus la punct, antreprenorii din Iași care au în subordine mii de angajați spun că au depășit acest impas.

Doina Cepalis, fondator Te-Rox Prod: „Nu am vrut să renunțăm la angajați, să facem concedieri colective și am avut șansa să beneficiem de șomaj tehnic”

Doina Cepalis, Constantin Deleanu și Tiberiu Stoian au afaceri de zeci de milioane de euro și aproximativ 1.400 de angajați. Doina Cepalis, fondator Te-Rox Prod, cel mai mare angajator din Pașcani, cu 800 de salariați, care vindea înainte de pandemie zilnic 12.000 de scaune auto în 51 de țări, susține că a trecut prin mai multe etape, dar situația este acum sub control.

„În aprilie comenzile s-au redus la 10-20 la sută. Nu am vrut să renunțăm la angajați, să facem concedieri colective și am avut șansa să beneficiem de șomaj tehnic două săptămâni în luna aprilie și două săptămâni în luna mai 2020. În luna iunie au revenit toți angajații la muncă și pot spune că am depășit acest impas și ne-am revenit”, spune Doina Cepalis.

Doina Cepalis: „Din septembrie, vom reveni la situația anterioară pandemiei”

Cu o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro în anul precedent, Doina Cepalis susține că datorită unei colaborări bune atât cu angajații, cât și cu partenerii de afaceri a reușit să depășească această perioadă dificilă.

„Sperăm că vom ajunge la cifra de afaceri de dinainte de pandemie. Am plătit taxele la timp, salariile și nu am avut probleme de cashflow. A fost o colaborare din toate părțile, a angajaților, partenerilor de afaceri. A fost un efort comun pentru că noi credem în viitorul nostru, al companiei. Din septembrie vom reveni la situația anterioară pandemiei”, mai spune Doina Cepalis, fondatoare Te-Rox Prod.

continuare pe www.bzi.ro
Advertisements

Related posts

Șeful CJ Iași a predat constructorului ordinul de începere a lucrării la DJ 208 L Pașcani – Brătești – Miroslovești. Opoziția îl ironizează!

Marius Parteni

Progonoza meteo: Vremea se răcește brusc. Zonele în care temperaturile maxime nu mai trec de 11-13 grade

Redacția

ANM: Vara se va încheia cu temperaturi mai scăzute decât de obicei

Redacția
Încarcă...