RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Doina Azoicăi: “Purtați masca!”

Presedintele Societatii Romane de Epidemiologie ne indruma sa purtam masca pentru a nu ingrosa  numarul persoanelor infectate cu coronavirus. Doina Azoicai sustine ca persoanele asimptomatice sunt contagioase intr-o anumita masura si pot sa transmita virusul. Aceasta este de acord cu legea carantinarii si vaccinarii penru a stabili un cadru legislativ pentru a combate raspandirea virusului.

Cresterea numarului de cazuri este o consecinta fireasca a nerespectarii regulilor de distantare sociala si de purtare a mastilor de protectie, sustine Doina Azoicai, presedintele Societatii Romane de Epidemilogie.

Este un fenomen in dinamica si iata ca ne asteptam ca incetul cu incetul numarul acestor cazuri sa scada, dar tinand cont ca transmiterea este una respiratorie, prin contact, eludarea masurilor acestora de distantare, de purtare a mastii a dus la aceasta crestere. Aici nu as considera-o paradoxal pentru ca este in stransa legatura cu aceste abateri pe care unii din cei care erau responsabili sa le respecte nu le-au respectat.“, a declarat Doina Azoicai – presedinte Soc. Rom. De Epidemiologie.

Aceasta considera ca Romania are nevoie de o lege a izolarii si carantinarii pentru a preveni raspandirea coronavirusului: “Asimptomaticii sunt si ei contagiosi si asta nu o spunem dintr-o observatie empirica, ci este consemnata prin studiile care sunt publicate in literatura. Categoric gradul de infectivitate este mai mic, dat fiind faptul ca incarcatura virala este mai redusa, dar asta nu inseamna ca este exclus riscul de transmitere a virusului de la persoanele asimptomatice, la persoanele susceptibile de a face boala.

  

telem

Related posts

Germania raportează 11.000 de cazuri de Covid-19 într-o singură zi. Record de la începutul pandemiei

Redacția

DOCUMENT. Noile restricții adoptate de Guvern. De la ce oră se închid magazinele și când se interzice ieșirea din casă după ora 20:00

Redacția

Crește numărul deceselor în Italia din cauza coronavirusului

Redacția
Încarcă...