NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Doi tineri, din Cristești și Hălăucești, au fost admiși la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ și Academia Tehnică Militară

Doi tineri din judeţul Iaşi au fost admişi la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“, intrând primii pe listele de admitere, aceştia fiind absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare“ din Câmpulung Moldovenesc.

Marian-Gabriel Clopoţel a intrat primul la programul de studii Management în aviaţie, specializarea Aviaţie naviganţi/Piloţi. Tânărul este din Hălăuceşti, acesta promovând examenul de bacalaureat cu nota 9,83. Pentru admiterea la această instituţie de învăţământ militar universitar, Marian a susţinut o probă eliminatorie la limba engleză şi o probă scrisă la matematică.

De la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare“ au mai fost admişi la Academia Forţelor Aeriene şi absolventa Lorena Lupu, admisă la specializarea Control trafic aerian, dar şi Andrei Alexandru Puşcaşu din Hălăucești, care a fost admis la Academia Tehnică Militară la specializarea Aeronave şi motoare de aviaţie, cu media generală 9,95 şi nota 10 la proba de examen. Andrei Alexandru Puşcaşu este şi şeful Promoţiei 2018 „Centenarul Marii Uniri“ a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare“ din Câmpulung Moldovenesc.

Celălalt tânăr admis la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă este Neculai-Ştefan Ursache, din localitatea Victoria, judeţul Iaşi, şi a fost admis primul la Programul de studii Managementul traficului aerian, specializarea Aviaţie nenaviganţi, cu media 9,36.

sursa wwww.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements
Loading...

Related posts

O profesoară de la școala Gimnazială Sirețel, care a fost dată afară, şi-a câştigat postul în instanţă

Redacția

Sala de sport de la „Sadoveanu” deschisă, dar neutilizabilă: Dacă plouă aceasta este închisă!

Răzvan Grecu

Şapte universitari ieşeni, atac la ministrul Educaţiei. Folosirea ghilimelelor, capăt de acuzare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site