RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Doi ruși au cerut azil în SUA, după ce au traversat Strâmtoarea Bering, ce separă Rusia de Alaska / Surse de la Kremlin spun că până la 700.000 de ruși ar fi părăsit țara de când Putin a anunțat mobilizarea parțială

Doi cetățeni ruși au fost reținuți de oficialii americani după ce au ajuns cu o ambarcațiune mică pe insula St Lawrence din Alaska, relatează BBC.

Potrivit celor doi senatori americani care reprezintă acest stat, bărbații au debarcat pe o plajă din satul Gambell și au cerut azil în țară.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă (DHS) a declarat că cererea de azil a celor doi este în curs de procesare.

Gambell – unde locuiesc mai puțin de 500 de rezidenți permanenți – se află pe promontoriul nord-vestic al insulei St Lawrence. Insula este situată la aproximativ 36 mile (56 km) de Peninsula Chukchi din Rusia, ceea ce înseamnă că este mai aproape de Rusia, decât de partea continentală a Alaskăi. Potrivit presei locale, locuitorii din Gambell pot vedea teritoriul rusesc al Siberiei de cealaltă parte a mării.

  

Un funcționar local al orașului a declarat pentru postul de știri KTUU că bărbații au navigat acolo din orașul Egvekinot din nord-estul Rusiei, o călătorie de aproximativ 480 km pe mare, iar de atunci au fost scoși de pe insulă cu avionul.

DHS a precizat că bărbații au ajuns la țărm „cu o barcă mică marți” și au fost transportați cu avionul la Anchorage,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ministerul Justiţiei a finalizat proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ

Redacția

Gică Hagi, fără scuze după eșecul rușinos suferit de Farul Constanța

Redacția

Culisele vizitei istorice a lui Biden în Ucraina / Președintele SUA a zburat spre Europa „sub adăpostul întunericului”. Călătoria a fost ținută secretă timp de 24 de ore / Jurnaliștii aflați la bordul avionului nu au avut voie să aibă asupra lor dispozitive

Redacția
Încarcă...