NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Doi bătrâni au căzut seceraţi, în beciul unde ţineau fructe la fermentat. Dioxidul de carbon inhalat i-a fost fatal femeii

O femeie de 75 de ani din Prahova a murit, joi, iar un bărbat de 80 de ani a fost dus la spital. Cei doi au fost găsiți pe jos într-un beci în care erau fructe la fermentat.

Potrivit ISU Prahova, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Vale Poienii, comuna Valea Călugărească, pentru a scoate două persoane căzute într-un beci, în care se aflau mai multe fructe la fermentat. Un bărbat de 80 de ani a fost găsit în stop cardiorespirator, iar o femeie de aproximativ 75 de ani a fost declarată decedată. Bărbatul a fost transportat la spital.

Pompierii atrag atenția asupra pericolului din timpul fermentării și spun că doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale.

„Efectele asupra organismului sunt cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal. Pentru a evita tragediile, îndemnul nostru este ca oamenii să fie mult mai prudenţi. Procesul de fermentare trebuie să se realizeze în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective”, a transmis ISU Prahova.

  

observatornews.ro

Advertisements

Related posts

Personalul medical de la un spital din Iaşi va intra în prima etapă de vaccinare

Redacția

Avertisment înfricoşător dat de un medic ieşean: În maximum 14 zile alegem pe cine salvăm

Redacția

Crește numărul persoanelor infectate cu coronavirus în stare gravă. Un nou record de pacienți la Terapie Intensivă

Redacția
Încarcă...