NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Doar capra și varza, nu și populația!

Referendumul pentru încetarea delegării serviciului de apă canal către ApaVital Iași este o soluție care împacă capra și varza din PSD (tabăra Rățoi-Constantinescu vs. tabăra Pantazi- Axinte-Pleșca-Zanet ), dar nu și populația.

Onest și normal era ca mai întâi să se aprobe hotărârile inițiate de societatea civilă și susținute prin mii de semnatari hărțuiți, acum, de polițiști și procurori la denunțul ilegal al primarului Dumitru Pantazi.

Cum atunci când ai delegat apa la Iași nu ai cerut acordul cetățenilor, acum pentru anularea acestei hotărâri nu ar trebui cerut un astfel de acord. O cutumă din administrația locală spune că un act emis de o autoritate publică se revocă în aceeași modalitate prin care a fost aprobat. Iar cetățenii care au strâns semnături tocmai asta și-au dorit: ca aceiași consilieri să revoce cele două hotări.

  

Primarul Dumitru Pantazi și acoliții săi dau dovadă, însă, pe zi ce trece că suferă de un complex mesianic: adevărul absolut este deținut de ei. Normalitatea este dată la o parte din cauza unor interese electorale. Principial și de bun simț față de pășcăneni era ca proiectele lor să fie supuse aprobării legislativului local cât mai urgent, și mai apoi organizarea unui referendum, care oricum va avea același rezultat pe care-l știe toată lumea: renunțarea la serviciile oferite de ApaVital.

Abandonarea pășcănenilor și agenților economici, încă o lună jumătate sau două, în această situație critică demonstrază încă o dată cinismul și sângele rece al celor care ne conduc. În logica de fier a celor din PSD, categoriile mai sus menționate trebuie să mai fie jupuite de un rând de piele, de corporatiștii de la ApaVital, până când dorința lor să fie îndeplinită.

Sunt curios dacă proiectele pășcănenilor vor fi pe ordinea de zi din luna noiembrie, deși s-ar impune o ședință extraordinară deoarece toate termenele legale au fost depășite de mult. Atunci cum vor vota consilierii din PSD? Împotriva pășcănenilor ? Iar dacă o fac și la referendum se hotărâște ieșirea din ARSACIS nu se impune demisia lor și a primarului pentru haosul în care cetățenii au fost nevoiți să trăiască luni de zile?

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Copiii un motiv de bucurie, nu de propagandă electorală (VIDEO)

Răzvan Grecu

Cultura nu este un pericol, însă prostia da!

Răzvan Grecu

Alegerea viceprimarului, demnă de un roman Kafkian

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site