NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Doar 15 cazuri de gripă au fost înregistrate în România într-o săptămână. Anul trecut erau 500

15 cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate în săptămâna 28 decembrie – 3 ianuarie, față de aproape 500 în săptămâna similară a sezonului trecut, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, citat de Mediafax.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 24.187, cu 39% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (39.657) și cu 12.4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (27.633).

În săptămâna 28 decembrie – 3 ianuarie, au fost raportate la nivel național 15 cazuri de gripă clinică față de 487 cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

  

Până la data de 3 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.697.583 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

digi24

Advertisements

Related posts

25 de locuri libere în sistemul sanitar ieşean. Alte oferte în mediul bugetar

Redacția

Doi medici ieșeni au șansa de a fi desemnați ”Medicul anului”

Redacția

O bătrână cu cancer a fost abandonată de familie la UPU Iași! Prof. Dr. Diana Cimpoeșu spune că i-a fost descoperită o tumoră de vezică și are nevoie de îngrijiri paleative

Redacția
Încarcă...