NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Discuțiile din comisiile juridice și economice pe proiectul privind construcția parcului industrial

Doi consilieri PSD s-au arătat îngrijorați de problemele ce vor apărea odată cu scoaterea din circuitul agricol a suprafeței de 57 de hectare teren, din pășunea de la Sodomeni. Suprafața de teren va fi pusă la dispoziția Consiliului Județean, în vederea amenajării parcului industrial.

Este vorba despre Gabriela Nedelcu. Membru în comisia juridică, la momentul când s-a discutat acest subiect, consilierul PSD a susținut că legea obligă ca odată cu scoaterea din circuitul agricol a unei suprafețe, trebuie dată această destinație într-o altă parte. Ea a invocat şi faptul că sunt afectaţi crescătorii de animale şi cei care închiriază păşuni.

A nu se înțelege că sunt împotrivă! Eu m-aș bucura să se construiască acest parc industrial. Întrebarea mea este dacă avem temele făcute până la capăt. Adică, nu contează dacă mai sunt crescători de animale sau nu ai nevoie de pășuni. Legea e lege, spune că dacă ai scos din registrul agricol automat trebuie să dai destinație în altă parte”, a spus Gabriela Nedelcu.

Este vorba despre teren agricol. Din ce știu la rezerva Comisiei Locale de Fond Funciar, eu știu că mai este teren agricol”, a adăugat Cătălin Conache, consilier PNL.

  

La comisia economică, consilierul Vasile Haldan a susținut și el că prin scoaterea acestei suprafețe de teren din circuitul agricol sunt afectați crescătorii de animale. Constantin Nemțanu de la PNL a menționat că numărul persoanelor care mai cresc animale este în scădere de la an la an.

În ambele comisii, avizul a fost favorabil pentru continuarea demersurilor în vederea construirii parcului industrial, votul fiind majoritar. A lipsit de la ședința comisiei economice consilierul Dumitru Pantazi.

Advertisements

Related posts

Patinoarul nu va mai funcționa în acest an la Pașcani!

Marius Parteni

Directorul de la Eco Salubritate vrea să fenteze justiția

Răzvan Grecu

Păţania unei şoferiţe pe o stradă plină de gropi din Pașcani

Ema Roman
Încarcă...