NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Discuții și propuneri privind eficientizarea activității S.P.C.L.E.P. Pașcani (DOC)

Consilierii locali din Comisia Economică au purtat astăzi o serie de discuții pe marginea eficientizării activității în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor. Acestea au venit în contextul analizei raportului de activitate pentru anul 2019.

Cel care a inițiat discuțiile a fost consilierul Marius Pintilie (PNL). A solicitat șefului acestui serviciu să întreprindă măsuri, astfel încât aglomerația de la ghișeele unde se primesc cereri să fie evitată. Pintilie a propus ca la nivel de serviciu să fie amplasat un aparat electronic care să ofere bilete de ordine.

„Știm cu toții că sunt anumite perioade ale anului când este foarte aglomerat. Sunt persoane în vârstă, mămici cu copii în brațe care stau și își așteaptă rândul. Am putea achiziționa un asemenea aparat. Cetățeanul primește un bilet de ordine, știe astfel numărul și ora cu aproximație când poate intra la ghișeu”, a precizat Marius Pintilie.

Propunerea va fi susținută de către Marinela Moisii Comoniță, șefa S.P.C.L.E.P., la discutarea bugetului, conform solicitărilor venite în comisia economică.De asemenea, aceasta a mai precizat că la nivelul acestui serviciu s-a reușit înființarea celui de al doilea ghișeu, ca timpul de așteptare al cetățenilor să scadă.

Consilierul Vasile Haldan (PSD) a susținut propunerea consilierului PNL, mai ales că sunt multe instituții care au implementat acest sistem cu bilete de ordine.

Discuții s-au purtat și pe crearea posibilității ca cetățenii să își facă programare online atunci când apelează la acest serviciu. Marinela Moisii Comoniță, șefa S.P.C.L.E.P., a mai precizat că la nivelul serviciului schema de personal este de 19 posturi, dar angajați la ora actuală sunt doar 10.

RAPORT S.P.C.L.E.P.

Advertisements
Loading...

Related posts

Lucrările pe strada Unirii au fost reluate, cu termenul de finalizare în luna mai

Ema Roman

Fabrica de taxe din Pașcani lipsită de transparență. Primarul încalcă legea pentru a-și proteja cuscrul!

Răzvan Grecu

Pașcaniul se împrumută de la Trezoreria statului pentru a asigura plata lucrărilor de montare a centralelor în școli și grădinițe

Marius Parteni
Încarcă...