NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Discuții pe legalitatea și utilitatea înființării cabinetului viceprimarului municipiului

Comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Local s-au întrunit astăzi pentru a discuta pe marginea proiectelor de hotărâre ce se vor afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din data de 26 februarie 2021. Unul dintre subiectele comentate, a fost cu privire la înființarea cabinetului viceprimarului municipiului.

Consilierii PSD sunt împărțiți atunci când vine vorba despre utilitatea acestuia. Gabriela Nedelcu și Mihai Dediu, membri în comisia juridică, au votat împotriva acestui proiect. La comisia economică, Vasile Haldan a dat vot favorabil, sub argumentul că viceprimarul trebuie să aibă un consilier personal.

Fostul viceprimar Nedelcu și-a motivat votul prin prisma faptului că ar fi dorit să vadă o cerere atașată proiectului și o fișă a postului, în condițiile în care în OUG 57/2019 este posibil acest lucru.

Gabriela Nedelcu a lăsat să se înțeleagă că nu ar fi necesară angajarea unei „secretare”, în condițiile în care atunci când a făcut parte din executivul instituției a avut acces la consilieri personali ai primarului.

  

Actualul consilier PSD a mai dat exemplul primarului Pintilie care a apelat pe partea de secretariat la un funcționar ce are ca responsabilitate gestionarea câinilor comunitari, uitând că șeful ei de partid a propulsat în același post soția directorului executiv de la AgroComplex Lunca SA.

Viceprimarul Cristian Rățoi a spus că este nevoie de angajarea unui consilier, care va fi un specialist, pentru a-l ajuta să își facă treaba pe compartimentele de care răspunde și în relația cu cetățenii.

Înființarea cabinetului viceprimarului municipiului este prevăzută de OUG 57/2019, fapt explicat și de șeful de la Resurse Umane din Primăria Pașcani.  

În comisia juridică s-au înregistrat 3 voturi pentru, din partea PNL și două împotrivă de la PSD, în timp ce la economic au fost pentru acest proiect 3 de la PNL, câte unul de la PSD și Pro România, în timp ce Sorin Olariu (PMP) s-a abținut.

Advertisements

Related posts

Declarații uluitoare ale unui consilier PSD: „Nu putem ține cont de niște acte semnate de primar la șpriț” (VIDEO)

Răzvan Grecu

Dumitru Pantazi se numără printre cei mai bogați primari din județul Iași

Redacția

PRO România are sediu la Pașcani. Fiul fostului primar, protagonistul unui moment comic

Marius Parteni
Încarcă...