RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Directorul Spitalului Muncipal de Urgenţă Paşcani – despre investițiile din 2016 și piedicile întâmpinate

Directorul Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani a prezentat, în faţa consilierilor locali, o serie de probleme cu care se confruntă unitatea medicală. Doctorul Costică Pânzaru şi-a expus punctul de vedere în ceea ce priveşte investițiile sigure, finanțate din bugetul municipiului.El a ţinut să explice de ce nu s-au finalizat proiectele demarate încă de anul trecut, referindu-se la vestiarul pentru personal şi la sistemul de alarmă pentru incendiu. 

  

 

 “Clădirea unui vestiar pentru personal, proiect demarat încă de anul trecut.  Şi în 2015 ne-aţi dat această sumă, însă este vina mea că nu am reuşit să facem achiziţia publică în termen legal. În sistemul public este foarte greu să faci achiziţii de servicii. De aceea am pierdut proiectul. Celălalt proiect finanţat de la Consiliul Local, în ce priveşte sistemul de alarmă la incendii din tot spitalul, nu am certitudinea la acest moment, că vom duce proiectul la bun sfârşit. Există piedici. Noi am vorbit deja la nişte furnizori să vină cu propuneri şi oferte pentru această sumă, însă nu am siguranța că vom demara şi vom duce la bun sfârşit acest proiect”,  a declarat managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

 

 Directorul unităţii a apreciat efortul autorităţilor locale de susţinere a proiectelor importante ale spitalului considerând că alocările bugetare de care vor avea parte anul acesta, din bugetul public, sunt singurele investiţii sigure. Conform spuselor acestuia, unitatea medicală a început anul cu un excedent de 1,5 milioane lei, cu un stoc de important de medicamente, care îi vor asigura funcţionalitatea în perioada următoare.

 ” Mulţumim că ne-aţi alocat această sumă, foarte mare pentru comunitatea noastră, iar pentru proiectul de buget pe care l-am propus şi cu care aţi fost de acord, doresc să fac precizarea că  relația contractuală cu CAS este una imprevizibilă, nu ştim care vor fi normele contractuale. Deocamdată lucrăm la actele adiţionale pentru ianuarie, februarie şi martie, care nu ne permit ca sumă de bani să plătim toate drepturile salariale şi tot ce avem. Norocul nostru că venim din urmă cu un excedent bugetar, deci cu stoc de medicamente, materiale sanitare şi o sumă de bani şi ne putem desfăşura activitatea”,  a mai adăugat doctorul Costică Pânzaru.

 Costică Pânzaru a mai precizat că este mulţumit de echipa cu care lucrează, de cei care răspund de partea financiar contabil, care au gândit lucrurile corect şi au construit un buget echilibrat și prudent.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Primele 40.000 de teste rapide pe bază de antigen vor ajunge săptămâna viitoare în spitale. România va mai cumpăra încă 3 milioane

Redacția

Spitalul de Copii din Iași, aproape plin: 175 de cazuri în Urgenţe la o singură gardă

Redacția

Gripa face ravagii, în continuare, în tot judeţul. Majoritatea au gripă de tip B sau de tip AH1N1

Redacția
Încarcă...