RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Directorul Bibliotecii municipale Pașcani răspunde acuzațiilor aduse cu privire la organizarea concursului de șah

Mihaela Cojocaru, directorul Bibliotecii municipale Pașcani, a răspuns astăzi prin intermediul unui drept la replică acuzațiilor aduse privind organizarea concursului de șah. 

Vă prezentăm integral dreptul la replică:

  

„În legătură cu afirmaţia: ”(…) Mama lui Daniel consideră că fiul ei a fost declasat, iar primul loc i-a fost acordat chiar unui nepot de-al directoarei Mihaela Cojocaru.”

 Fac precizarea că nici unul dintre participanţii sau premianţii Cupei de Şah “Mihail Sadoveanu” nu este nepotul meu.

În legătură cu afirmaţia autorului articolului, conform căreia: “Apelarea reprezentanților unei firme de pază este stranie, pentru că instituția nu are un contract cu respectiva societate, lucru confirmat astăzi și de purtătorul de cuvânt al Primăriei(…)”

Biblioteca Municipală Paşcani are încheiat contract cu firma de pază încă din anul 2011, la cererea primarului Grigore Crăciunescu. Am solicitat intervenţia agenţilor de pază deoarece doamna Zica Rangu a început să facă scandal, să tulbure liniştea publică, să ameninţe, să aibă un comportament inadecvat care împiedica desfăşurarea celei de-a doua etape a concursului de şah.

În legătură cu afirmaţia conform căreia: “La finalul concursului, la categoria de vârstă sub 12 ani, doi copii au fost la egalitate pe primul loc, iar în acest sens nu s-a făcut nici o departajare. Mai mult, cel de pe locul 2, Daniel Rangu nu  a primit în prima fază nici un premiu.”

Juriul a făcut o astfel de departajare conform regulilor de joc, iar tânărul în cauză a primit premiul  meritat, adică locul al doilea.

În legătură cu suspiciunile doamnei Zica Rangu privind corectitudinea concursului:

Nu eu am fost arbitrul competiţiei şi nu eu am acordat punctaje participanţilor. De aceste date tehnice s-a ocupat prof. George Stepanschi, în calitate de arbitru, şi nu am nici o îndoială că deciziile domniei sale au fost cele corecte. În calitate de director al instituţiei,  m-am ocupat de organizarea evenimentului. Pentru a afla mai multe detalii despre ce s-a întâmplat la această competiţie,  vă recomand să vorbiţi cu arbitrul şi cu alţi participanţi la concurs, printre ei aflându-se şi poliţişti.

În legătură cu precizarea doamnei Zica Rangu, citez: “De sâmbătă o tot caut, deoarece modul execrabil în care mi-a vorbit și a acționat nu o să mă facă să renunț la dreptatea mea. E de negăsit, serviciul pentru ea fiind opțional, aflând de la salariații bibliotecii că sunt în proces cu ea, deoarece lipseşte consecvent de la serviciu, chiar și o jumătate de an în 2012. Ce atmosferă poate fi într-o instituţie, în care tu ca director, eşti în proces cu salariații și colegii tăi?”

Chiar în zilele în care doamna Rangu susţine că m-a căutat la Bibliotecă şi nu m-ar fi găsit , sâmbătă şi duminică, 2-3 noiembrie 2013, a fost organizat concursul de şah şi alte activităţi. Pentru cele 12 – 13 ore lucrate pe zi în perioada amintită, în următoarele două zile (luni şi marţi) am fost liberă, în compensare. Vă asigur că serviciul pentru mine este o prioritate, nu am lipsit şi nu lipsesc nemotivat de la serviciu.

Referitor la procesul la care reclamanta face referire, el a fost deschis de o parte dintre salariatele acestei instituţii împotriva Bibliotecii Municipale Paşcani şi are ca obiect programul de lucru, în sensul că acestea  nu doresc să lucreze şi în ziua de sâmbătă fără a fi retribuite suplimentar, contrar prevederilor legale.”

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

12 medalii pentru scrabbliștii Clubului Argus din Târgu Frumos, la Campionatul Național de la Costinești

Oana Cordoneanu

Echipele Old Boys din Pașcani și Câmpulung Moldovenesc vă invită la stadion

Marius Parteni

Simona Halep a explicat ce s-a întâmplat în meciul care a dus la eliminarea ei de la Roland Garros: A fost un atac de panică

Redacția
Încarcă...