NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus, se arată într-o circulară a Ministerului Educaţiei italian.

Elevii din Italia se vor întoarce în clase cu bănci individuale, mai puţini la număr şi cu masca pe faţă. Ştiu că trebuie să respecte distanţa socială şi să-şi dezinfecteze mâinile des, scrie Mediafax.

Însă presiunea este uriașă, cu atât mai mult cu cât Ministerul Educației din Italia a stabilit că toată clasa intră în carantină, de la apariția primului caz de COVID-19.

Mai mult, directorii de şcoală sunt responsabili cu prevenirea infecţiei în instituţia pe care o conduc. În cazul izbucnirii unui focar, autorităţile pot deschide o anchetă penală în şcoală.

Advertisements
  

De aici derivă şi agitaţia pentru începerea şcolii de cealaltă parte a catedrei, povesteşte Mirella Guţă, directoarea Şcolii Giudice Rosario Livatino din localitatea Roccalumera, Regiunea Sicilia.

„La rândul nostru trăim o situaţie în care te zbaţi ca să reuşeşti totul, însă nu depinde numai de noi”, spune directoarea școlii „I.C.Giudice Rosario Livatino” din Roccalumera, Sicilia, Mirella Guță.

Părinţii însă cred în abilităţile dascălilor de a-i feri pe copii de contagiere, este de părere Nedelea Chirichiţa, mamă a doi elevi la o şcoală din Roma.

Advertisements

„Noi ne bazăm pe statul la distanţă văzând că sunt monobănci şi pe atenţia învăţătorilor ca şi până acum, am avut încredere în învăţători”, povestește Nedelea Chirichiță.

observatornews.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ziua Națională a Lecturii la școli din Pașcani (Foto)

Redacția

Rezultate de excepție. Lotul județului Iași – LOCUL I LA OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE . Printre elevi se numără și doi din Pașcani

Redacția

Încep probele orale din cadrul examenului pentru posturile de directori din școli

Redacția
Încarcă...