NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus, se arată într-o circulară a Ministerului Educaţiei italian.

Elevii din Italia se vor întoarce în clase cu bănci individuale, mai puţini la număr şi cu masca pe faţă. Ştiu că trebuie să respecte distanţa socială şi să-şi dezinfecteze mâinile des, scrie Mediafax.

Însă presiunea este uriașă, cu atât mai mult cu cât Ministerul Educației din Italia a stabilit că toată clasa intră în carantină, de la apariția primului caz de COVID-19.

Mai mult, directorii de şcoală sunt responsabili cu prevenirea infecţiei în instituţia pe care o conduc. În cazul izbucnirii unui focar, autorităţile pot deschide o anchetă penală în şcoală.

De aici derivă şi agitaţia pentru începerea şcolii de cealaltă parte a catedrei, povesteşte Mirella Guţă, directoarea Şcolii Giudice Rosario Livatino din localitatea Roccalumera, Regiunea Sicilia.

„La rândul nostru trăim o situaţie în care te zbaţi ca să reuşeşti totul, însă nu depinde numai de noi”, spune directoarea școlii „I.C.Giudice Rosario Livatino” din Roccalumera, Sicilia, Mirella Guță.

Părinţii însă cred în abilităţile dascălilor de a-i feri pe copii de contagiere, este de părere Nedelea Chirichiţa, mamă a doi elevi la o şcoală din Roma.

„Noi ne bazăm pe statul la distanţă văzând că sunt monobănci şi pe atenţia învăţătorilor ca şi până acum, am avut încredere în învăţători”, povestește Nedelea Chirichiță.

observatornews.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Prima victorie pentru elevul păşcănean desemnat secretar executiv al Consiliului Național al Elevilor

Teona Gherasim

Noile programe de examen la Limba română și Matematică, pentru Evaluarea Națională 2021, au fost publicate în Monitorul Oficial

Redacția

Centenar în suflet de copil

Oana Cordoneanu
Încarcă...