RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Directorii de şcoli din Italia răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus, se arată într-o circulară a Ministerului Educaţiei italian.

Elevii din Italia se vor întoarce în clase cu bănci individuale, mai puţini la număr şi cu masca pe faţă. Ştiu că trebuie să respecte distanţa socială şi să-şi dezinfecteze mâinile des, scrie Mediafax.

Însă presiunea este uriașă, cu atât mai mult cu cât Ministerul Educației din Italia a stabilit că toată clasa intră în carantină, de la apariția primului caz de COVID-19.

Mai mult, directorii de şcoală sunt responsabili cu prevenirea infecţiei în instituţia pe care o conduc. În cazul izbucnirii unui focar, autorităţile pot deschide o anchetă penală în şcoală.

  

De aici derivă şi agitaţia pentru începerea şcolii de cealaltă parte a catedrei, povesteşte Mirella Guţă, directoarea Şcolii Giudice Rosario Livatino din localitatea Roccalumera, Regiunea Sicilia.

„La rândul nostru trăim o situaţie în care te zbaţi ca să reuşeşti totul, însă nu depinde numai de noi”, spune directoarea școlii „I.C.Giudice Rosario Livatino” din Roccalumera, Sicilia, Mirella Guță.

Părinţii însă cred în abilităţile dascălilor de a-i feri pe copii de contagiere, este de părere Nedelea Chirichiţa, mamă a doi elevi la o şcoală din Roma.

„Noi ne bazăm pe statul la distanţă văzând că sunt monobănci şi pe atenţia învăţătorilor ca şi până acum, am avut încredere în învăţători”, povestește Nedelea Chirichiță.

observatornews.ro

Related posts

12 cadre didactice din Paşcani au ratat examenul de titularizare pentru că au avut întârziere trenurile / Trenul care venea de la Timişoara avea o întârziere de 60 de minute. Au luat un personal, care a întârziat și el

Redacția

ÎNSCRIERE GRĂDINIŢĂ 2018. Anunţul oficial: procedurile şi calendarul

Redacția

Profesorii își vor primi salariile restante înainte de Paște. Banii au fost repartizați

Redacția
Încarcă...