NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Diplome de BAC, licență și atestate profesionale falsificate. Percheziții în mai multe localități, printre care Pașcani și Miroslovești

Polițiștii au efectuat astăzi peste 200 de percheziții, în 34 de județe și în Bucureşti, la o grupare bănuită că ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.   

Din informațiile noastre, au descins în două locații din Pașcani, și la una din Miroslovești.

„La data de 3 martie, polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziție domiciliară, în 34 de județe și în Bucureşti”, a anunțat Poliția Română.

Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

  

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal.

Prețul unui atestat profesional era de 500 lei, în timp ce pentru o diplomă de studii, falsificatorii primeau între 4000 și 8000 de lei.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Advertisements

Related posts

Conducerea județeană a PDL invitată să îl numească pe Rusu președinte interimar:”Dacă colaborează cu noi vom realiza multe”

Marius Parteni

PNL Paşcani are un nou sediu de partid

Redacția

Sondaj PNL: Pintilie, Pânzaru și Pantazi – favoriții pășcănenilor! 40% este cifra nehotărâților!

Răzvan Grecu
Încarcă...