NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Din ianuarie, producătorii vor putea vinde doar dacă au carnet de comercializare (VIDEO)

Producătorii vor vinde de anul viitor roşii şi castraveţi în pieţe doar dacă deţin un carnet de comercializare. Pe acel document vor trece, în fiecare seară, cantităţile vândute.

 

În plus, de la 1 ianuarie anul viitor, vor avea tarabe separate de intermediari, aşa stabileşte o ordonanţă de urgenţă. Agricultorii susţin însă că acest lucru va îngreuna munca ţăranilor, iar legea în pieţe o vor face tot intermediarii.

  

Autorităţile promit că, în patru luni, ţăranii vor avea locul lor în pieţe, separat de intermediari. Un lucru greu de pus în practică, susţin fermierii.

„Sunt convins că realizarea acestor separări se va face foarte greu. Comercianții sunt cunoscuți de consumatori, care vin zilnic la ei”, spune administratorul unei piețe din Buzău.

Agricultorii vor putea vinde la tarabă doar dacă vor avea carnete de comercializare. Va fi eliberat tot de primărie, cum se întâmplă acum, şi nu de o asociaţie de producători care verifică cât de mare e ferma producătorului şi ce recoltă obţine anual.

O măsură considerată mai bună ar fi fost cardul de acces în pieţe, la care autorităţile au renunţat deocamdată din lipsa banilor.

Legea actuală stabileşte că 20% din tarabele din pieţe trebuie să fie ocupate de fermieri, dar în realitate numărul lor este foarte mic.

sursa stirile digi tv

{flv}diverse/certificate_producatori{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Propunere UE: Limitatoare de viteză, la 110 kilometri pe oră

Redacția

EURES: 2.231 locuri de muncă vacante în străinătate. Spania caută muncitori necalificaţi

Redacția

MAE: Noile condiţii de intrare în Bulgaria intră în vigoare de la 1 septembrie 2021 / Ce documente trebuie prezentate la frontieră

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site