NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Din 2021 vom plăti cu 50 de bani mai mult pentru fiecare pet sau doză și vom recupera banii tot din magazin

Sticlele reutilizabile de apă, bere şi suc, dar și PET-urile și dozele de aluminiu vor putea fi returnate în magazine de la anul, pentru reciclare. Sistemul garanției ar urma să fie extins.

Practic, de fiecare dată când veți cumpăra, de exemplu, o sticlă de apă sau o doză de bere, veți achita cu 50 de bani mai mult. Suma reprezintă garanția pentru reciclare.

După ce ați golit și ați spălat sticla o veți putea duce înapoi la magazin și veți primi înapoi cei 50 de bani achitați inițial.

Actul normativ care reglementează sistemul garanție-returnare a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Mediului.

Advertisements
  

România este codașa Europei în ceea ce privește reciclarea deșeurilor. De la 1 ianuarie va fi nevoită să plătească o taxă către Uniunea Europeană pentru cantitatea de plastic pe care o introduce pe piață și nu o reciclează.

Advertisements

Ministerul Mediului speră că la 3 ani de la lansarea sistemului garanție-returnare, țara noastră va ajunge la un grad de colectare de minimum 90% a ambalajelor de băuturi.

telem

Advertisements
Advertisements

Related posts

Situația care pune România pe primul loc în Uniunea Europeană. La polul opus sunt Germania și Austria

Redacția

Un bărbat s-a spânzurat după ce a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a ieşit din casă fără declaraţie

Redacția

BREAKING NEWS: Alegeri parlamentare Franța: Președintele Emmanuel Macron pierde majoritatea în Adunarea Națională după cel de-al doilea tur de scrutin

Redacția
Încarcă...