NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Diferența dintre gripă și Covid-19, doar prin teste de laborator

INDIA PANDEMIC CORONAVIRUS COVID19

Diferența dintre infecția cu virusul gripal și cea cu coronavirus poate fi făcută doar prin teste de laborator.

De aceea, la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică a fost organizat un sistem de supraveghere care are ca scop stabilirea momentului în care încep să circule virusurile gripale.

  Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, doctor Adriana Pistol, a precizat că au o colaborare cu 180 de medici de familie sentinelă. 

Sunt împrăștiați în toate regiunile țării și care informează săptămânal câte cazuri au văzut cu semne și simptome care seamănă cu gripa, implicit cu infecția SARS-CoV-2 și de la care noi solicităm recoltarea de probe care sunt testate pentru ambele tipuri de viroză. 

  

De luna viitoare, 20 de spitale vor fi cuprinse într-un alt sistem de sentinelă și acestea vor trimite probe. Rezultatele acestot teste sunt date în 24 de ore. Astfel, medicii vor putea să pună diagnosticul mai ușor și pacienții să primească tratamentul adecvat.

sursa

Advertisements

Related posts

Cei ce intră în operaţii pot răsufla uşuraţi. Dezinfectanţi noi în spitalele ieşene

Redacția

Scenă de telenovelă: o femeie agresată s-a prezentat la spital cu traumatism la cap și o tăietură la ochi, fără să ofere detalii cu privire la incident

Răzvan Grecu

Ajunși la urgențe în urma „nedomesticirii” animalelor din curte

Teona Gherasim
Încarcă...