NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Dieta despre care știința a demonstrat că face mai mult decât să te ajute să slăbești

Dupa ce au pus la dieta, in cadrul unor studii, mai multe animale, inclusiv soareci obezi, iar rezultatele au fost imbucuratoare, cercetatorii americani au incercat acelasi regim alimentar pe oameni cu mai multe probleme de sanatate, iar rezutatul a fost de asemenea pozitiv. Acestia au scazut in greutate, dar, mai important, problemele lor de sanatate s-au ameliorat.

Concret, subiectii, oameni suferind de obezitate, un nivel mare al zaharului in sange, tensiune si colesterol mari, au avut doar de castigat de pe urma unei diete care le impunea sa manance doar intr-un interval de 10 ore, arata Science Alert.

Subiectii au fost alesi cu grija, li s-au facut teste si, pe parcursul a 12 saptamani, au urmat aceasta „dieta”, fara sa faca alte schimbari.

Si-au ales singuri fereastra in care sa manance – 9.00 – 19.00, de exemplu – in functie de stilul de viata, si au respectat-o. Li s-a permis sa bea apa si sa-si ia pastilele in afara ei, dar atat.

  

Majoritatea pierdusera in greutate

Dupa 12 saptamani s-au prezentat pentru analize, inclusiv ale sangelui, si in cazul tuturor au fost mai bune decat la inceperea studiului. Majoritatea pierdusera in greutate, mai cu seama grasime din zona abdominala, nivelul zaharului din sange era mai mic, tensiunea asemeni, la fel si colesterolul „rau”. Iar toate acestea s-au intamplat fara a face mai multa miscare decat inainte si fara ca totalul caloriilor sa fie redus cu mai mult de 8%, dupa cum noteaza autorii studiului.

Mai mult, calitatea somnului a fost mai buna si nici nu a existat acea senzatie de foame de dinainte de culcare.

Interesant este ca si dupa terminarea studiului, desi nu li s-a cerut, 70% dintre subiecti au pastrat aceste obiceiuri pentru cel putin un an, starea sanatatii continuand sa se imbunatateasca. Unii dintre ei au micsorat doza medicamentelor, altii chiar au renuntat complet la o parte din medicatie, la sfatul medicului.

Totusi, autorii studiului mentioneaza ca o astfel de dieta ar trebui tinuta, in cazul oamenilor cu probleme de sanatate, doar sub supreavegherea medicului. In cazul acestui studiu, subiectii au avut tot timpul bratari care sa le monitorizeze tot felul de valori, pentru a nu se pune in pericol.

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Noi alerte privind patru tipuri de măști neconforme în România, printre care și unele pentru copii. Cum arată acestea

Redacția

Un avocado pe zi menține sănătatea intestinală

Redacția

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, REVOCAȚI DIN FUNCȚIE! Cîțu: „Am înaintat cererea”

Redacția
Încarcă...