RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

DGASPC Iași angajează 22 de persoane după ce numeroși salariați din centrele de plasament s-au infectat cu COVID-19

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași va angaja pe bază de dosar un număr de 22 de persoane pentru a compensa deficitul de personal în centrele de plasament pe care le administrează. În prezent sunt confirmați pozitiv și izolați aproximativ 140 de angajați din centrele de plasament din județul Iași. Contractele de muncă vor fi semnate pe o perioadă determinată

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași compensează deficitul de personal pe perioada stării de alertă. În prezent sunt aproximativ 140 de angajați confirmați pozitiv cu COVID-19 în centrele de plasament din județul Iași, fiind o lipsă de personal semnificativă. Astfel, un număr de 22 de posturi sunt disponibile la centrele DGASPC din Iași. La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie se vor angaja fără concurs, pe perioadă determinată, respectiv cea a stării de alertă: 9 infirmieri, 4 educatori, 4 supraveghetori de noapte, 2 spălătorese, un îngrijitor, un muncitor calificat și un maseur.

„Vor fi angajați acolo unde avem deficit de persoane din cauza confirmărilor pozitive cu COVID-19 în rândul personalului din centrele DGASPC. Aceștia vor fi angajați la sfârșitul lunii noiembrie sau după 1 decembrie. Vom vedea în luna decembrie, atunci când se face plata salariilor aferente lunii noiembrie, cum vor fi plătite salariile. Cei pe care îi vom angaja în perioada menționată vor primi salariile în luna ianuarie 2021”, a declarat Florin Ion, directorul DGASPC Iași.

Noii angajați DGASPC Iași vor avea contract pe o perioadă determinată în centrele de plasament

Candidații pot depune până mâine, data de 10 noiembrie 2020, la ora 16:00, la registratura DGASPC Iași sau în format electronic, pe e-mail, dosarele care trebuie să conțină: o cerere, declarația privind consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, copie a actului de identitate, a documentelor care atestă nivelul studiilor și a carnetului de muncă. De asemenea, se va adăuga cazierul judiciar, adeverință medicală, CV, dar și declarație pe propria răspundere că nu se află în situație de carantină sau izolare la domiciliu. Totodată, în cazul în care vor fi mai mulți candidați care depun dosare pentru un post și sunt admiși în urma selecției dosarelor, se va organiza un interviu. Conform clauzelor, contractul de muncă încetează de drept la cel mult 30 de zile după încetarea stării de alertă.

  

continuare pe www.bzi.ro

Related posts

Secţiile de chirurgie, pline cu bolnavi de cancer

Redacția

Foarte multe solicitări la SAJ. Angajații substației Pașcani au intervenit în luna februarie la 1015 cazuri

Redacția

Mii de români continuă să intre în țară prin vama Nădlac II

Redacția
Încarcă...