RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dezvoltarea Portului Constanța Sud devine obiectiv strategic de interes național, anunță ministrul Transporturilor/ Investiții estimate la peste 1 miliard de euro, dar nicio sursă de finanțare prezentată

Dezvoltarea Portului Constanța Sud a devenit joi obiectiv strategic de interes național, cu investiții planificate de peste un miliard de euro, transmite ministrul transporturilor Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook. Ministerul nu prezintă, însă o sursă pentru aceste investiții.

Investițiile vor fi direcționate către Molurile III S și IV S ale portului, continuă ministrul, iar valoarea lor a fost estimată printr-un studiu de fezabilitate întocmit de către CN Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Potrivit studiului, dezvoltarea Molului III S ar costa 305,6 milioane de euro și ar presupune o platformă de operare de 45 de hectare, o zonă logistică de 11 hectare și 7 dane cu o adâncime de 16,5 metri.

Pentru Molul IV S ar fi nevoie 815 milioane de euro, pentru: o platformă de operare de 110 hectare, o zonă logistică de 25 de hectare și 10 dane, dintre care 5 cu o adâncime de 16.5 metri și 5 cu o adâncime de 19 metri.

  

După finalizarea acestor investiții, portul va putea opera nave de mare capacitate, în special datorită celor 17 noi dane de mare adâncime, se mai arată în postaarea ministrului.

“Prin noi terminale specializate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Roșiile s-au scumpit în India cu 700% în acest an, iar unii fermieri s-au îmbogățit/ Kilogramul de roșii a ajuns să coste în capitala New Delhi echivalentul a aproape 10 lei

Redacția

Ciolacu, despre „impunerea unor aşa-zise valori pe care nu le identificăm în valorile noastre creştine”

Redacția

Siegfried Mureşan: Plenul Parlamentul European va vota mâine acordul final privind Bugetul UE 2024

Redacția
Încarcă...