RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Dezvăluiri despre comandoul implicat în luarea de ostatici de la JO din Munchen. O informație secretă iese la iveală după 50 de ani

Unul dintre palestinienii din comandoul implicat în luarea de ostatici la Jocurile Olimpice de la Munchen, în 1972, a trăit ulterior mai mulţi ani la Berlin. În urmă cu 50 de ani, 11 atleți israelieni au fost uciși.

Dezvăluire a fost făcută publică de cotidianul german Suddeutsche Zeitung. Publicaţia afirmă că a extras această informaţie dintr-un raport al poliţiei la care a avut acces în mod excepţional, datorită unei autorizaţii speciale, şi că documentul se află în arhivele de la Munchen, scrie Agerpres.

Potrivit acestui raport, anchetatorii care investigau atentatele de la Munchen ar fi aflat prin intermediul unui informator al poliţiei criminaliste federale (BKA) că acest palestinian era la Berlin.

La vremea respectivă, conform ziarului, el trăia sub o identitate falsă în Berlinul de Vest şi se ducea aproape în fiecare zi în Est, în RDG, la biroul de legătură al Organizaţiei de Eliberare a Palestinei (OEP), unde lucra.

  

Ministerul de interne bavarez nu a putut fi contactat sâmbătă de AFP pentru a comenta aceste informaţii.

Dezvăluiri despre comandoul implicat în luarea de ostatici de la Jocurile Olimpice din Munchen. FOTO: Profimedia Images

După luarea de ostatici în 5 septembrie 1972 la Jocurile Olimpice de la Munchen,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Mondiale de la Lima

Redacția

David Popovici și Robert Glință au revenit în țară după performanțe de la Campionatul European de la Kazan

Redacția

Victorie la scor. CSM Kosarom-Sporting Suceava 9-3

Răzvan Grecu
Încarcă...