RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Dezvăluire Wall Street Journal: SUA și-au pierdut acum zece ani rețeaua de spioni din China, majoritatea executați de Beijing. Cum a ignorat Obama avertismentele CIA legate de Xi Jinping

CIA și-a pierdut rețeaua de agenți în China în urmă cu un deceniu și de atunci se străduiește să o refacă, cu prea puțin succes. Acum, SUA nu au „nicio perspectivă reală asupra planurilor liderilor Chinei”, arată o investigație a publicației americane The Wall Street Journal.

În perioada 2010-2012, autoritățile de Beijing au destructurat aproape complet rețeaua de circa 24 de spioni ai SUA în China. Spionii au fost executați sau aruncați în închisoare. Printre ei se numărau și oficiali chinezi de rang înalt, potrivit WSJ.

Acum, CIA se străduiește să își reconstruiască capacitățile de spionaj uman în China, principala țintă a agenției în materie de informații, potrivit unor interviuri cu actuali și foști oficiali americani. Din cauza lipsei de spionaj uman, SUA au o înțelegere limitată a discuțiilor secrete dintre liderul chinez Xi Jinping și cercul său apropiat.

„Nu avem deloc o perspectivă reală asupra planurilor și intențiilor liderilor din China”, a declarat pentru WSJ un fost oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații.

  

Acum, consolidarea rețelei de spionaj uman care vizează China este unul dintre obiectivele CIA și ale celorlalte agenții de spionaj americane. Aceasta are loc în contextul unei transformări mai ample a politicii de securitate a SUA,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SUA încep testarea pe oameni a unui vaccin antigripal universal

Redacția

Un conac din Austria al oligarhului fost vicepremier rus Igor Şuvalov a fost ocupat de activişti

Redacția

Parlamentul german a aprobat planul Croației de a trece la euro de la 1 ianuarie 2023 / AfD s-a opus spunând că va fi o „nouă Grecie”

Redacția
Încarcă...