NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezinsecția Pașcaniului ar costa 172 de milioane de lei, dacă s-ar aplica tarifele aprobate de consilierii locali, în mandatul lui Dumitru Pantazi

Fostul primar Dumitru Pantazi i-a lăsat moștenire actualei administrații locale o situație imposibil de rezolvat cu privire la dezinsecția, deratizarea și dezinfecția municipiului Pașcani. Este vorba despre tarifele pe care consilierii locali le-au aprobat în mai 2020, la solicitarea SC CLP Ecoserv SRL, pentru prestarea serviciilor amintite. Acestea sunt extrem de ridicate și conform viceprimarului Cristian Rățoi, ar ajunge la o sumă ce echivalează cu bugetul municipiului pe doi ani de zile, adică 171.927.392 de lei.

Dezvăluirea a fost făcută în conferința de presă săptămânală ce a avut loc astăzi, ca răspuns la o întrebare adresată de un jurnalist de la NewsPascani. com cu privire la perioada în care va fi demarată dezinsecția în Pașcani.

„Mâine voi solicita să văd ce anume dorește domnul Leonard Ursu, pentru că din documentele pe care le am puse la dispoziție pentru a face conform legislației în vigoare și conform caietului de sarcini, pe care îl are, dezinsecție, deratizare și dezinfecție, ar trebui ca noi Primăria Pașcani să-i direcționăm din start tot bugetul nostru la CLP Ecoserv SRL și toată treaba să meargă pentru el foarte bine, iar noi, eventual să ne luăm concediu fără plată ca să plecăm acasă. Nu este posibil ca la cel mai mic preț pe care el l-a pus, dezinsecția să ajungă 31.643.400 de lei, iar deratizarea, tot la cel mai mic preț, să ajungă 2.000.112 lei. Deci un total de 33 de milioane. Cum de altfel nu este posibil ca la noi să avem 587 de hectare, iar la Iași, la 6.000 de hectare prețul să fie de 1.000.184 de lei. Știți cât ar fi, după calculele și nota de calcul a domnului Ursu, pentru aceste 587 de hectare dezinsecția? 171.927.392 de lei. Deci de aproape două ori bugetul Pașcaniului, da?”, a explicat Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Întrebat cum s-a procedat anul trecut și câți bani s-au plătit pentru aceste servicii în perioada în care primar era Dumitru Pantazi, viceprimarul Rățoi a răspuns că dezinsecția, deratizarea și dezinfecția s-a făcut doar pe 9 hectare din cele 587, astfel costul a fost de 181.695 de lei.

Advertisements
  

„Anul trecut vă spun eu cum s-a făcut. Domnul Ursu a făcut 9 hectare. Deci a dat cu substanțe, zice dumnealui, 9 hectare, asta însemnând: scările mari, scările mici, parc de joacă, platforme gospodărești, precolectare și gunoi menajer, și pe aceste 9 hectare a încasat 181.695 de lei. Atenție, activitatea, în mod normal, se desfășoară de la 1 aprilie la 1 octombrie, pe 6 luni de zile. Ori el, anul trecut doar de 3 ori a trecut și la revedere,” a răspuns Cristian Rățoi, viceprimarul Pașcaniului.

Rățoi a mai arătat că de această situație se fac vinovați consilierii locali din PSD, care în luna mai a anului trecut au aprobat prețurile propuse de Leonard Ursu fără a le analiza.

Advertisements

„Sunt foarte curios dacă cei care au stabilit în ședința de Consiliu Local de anul trecut, din luna mai, dacă au gândit sau dacă le-a trecut așa? Pentru că e vorba despre tot se înseamnă colegii care erau în Consiliul Local de la PSD. Și nu-nțeleg, domnilor, cum ați gândit să-i dați lui Ursu bugetul pe doi ani, ca să facă într-un an dezinsecție, deratizare și dezinfecție. Asta înseamnă să faci ceva fără să gândești! El a venit cu prețurile direct în ședința de Consiliu Local, după care a plecat cu prețurile lui care i-au fost stabilite. Stau și mă întreb: nu este bătaie de joc? Am aici scos și voturile cum au fost date, care pentru, care împotrivă. I-aș întreba pe colegii de la PSD, cum au gândit ei atunci?,” a întrebat Rățoi.

Conform procesului verbal al ședinței de Consiliu Local amintite de viceprimarul Cristian Rățoi, tarifele serviciului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare au fost aprobate de consilierii PSD și de Sorin Olariu de la PMP, liberalii votând împotrivă.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Directorul Eco Salubritate învins în justiție! O angajată concediată a apelat la instanță, considerând măsura una abuzivă. Cine plătește prejudiciul?

Răzvan Grecu

Președintele ANRSC, Bogdan Alexa, a participat alături de viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, la Conferința „Gestionarea deșeurilor în perioada 2018-2025”

Răzvan Grecu

Sediul Ambulantei din Iasi sta sa se darame.O situatie similara se inregistreaza si la statia de ambulanta de la Pascani

Redacția
Încarcă...