RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezinsecția de la Pașcani, de 10 ori mai scumpă ca la Bacău

Un funcționar public din cadrul Primăriei municipiului Pașcani, a demonstrat pe o rețea de socializare, că dezinsecția unei scări de bloc este mai scumpă în municipiul nostru, de 10 ori, față de Bacău.

Laura Pașcu, coordonatorul Biroului de Achiziții Publice din cadrul administrației locale, a comentat hotărârea de Consiliu Local prin care se aprobau tarifele pentru dezinsecție, deratizare și dezinfecție pe care le practică CLP Ecoserv SRL, în raport cu cetățenii care locuiesc la bloc.

Conform calculelor făcute de funcționarul public, pentru un bloc din Pașcani care are spații comune, cum ar fi casa scării, în suprafață de 180 de metri pătrați, locatarii vor trebui să scoată în total 1101 lei pentru cele trei tratamente anuale prevăzute în planul de combatere al vectorilor.

„După părerea mea, prețurile sunt foarte mari și nu sunt fundamentate în mod corect. Dacă locuiam la Bacău, dezinsecția blocului în aceleași condiții ale regulamentui ar fi costat: 180mp x 2 tratamente x 0,30 lei/mp = 108 lei fără TVA. Deci costul final la Bacău ar fi pentru blocul meu 128,52 lei/an, față de 1141,44 lei/an la Pașcani” , a atras atenția Laura Pașcu, pe contul său de Facebook.

  

Tarifele pentru dezinsecție, deratizare și dezinfecție au fost aprobate de Consiliul Local în 21 mai, anul curent, de consilierii PSD și PMP, liberalii votând împotrivă.

Leonard Ursu, directorul CLP Ecoserv, și viceprimarul Gabriela Nedelcu nu au răspuns telefonic pentru a da explicații față de această situație.

Related posts

Șefii Primăriei demarează operațiunea “Marea Intrare în Legalitate”

Marius Parteni

Cum și-a cumpărat ApaVital presa la Pașcani! Banii nu contează, doar să ajute interesele operatorului ieșean! (Audio)

Răzvan Grecu

Pregătiri pentru Sărbătorile Iașului

Redacția
Încarcă...