NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezbaterea pe bugetul pentru 2017: Ce au propus cetăţenii şi consilierii locali prezenți la discuții (VIDEO)

Dezinteres pentru dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget pentru anul 2017. La evenimentul de astăzi au participat cinci consilieri locali, în jur de zece cetățeni, dar și funcționari publici. Cu toate acestea, cei care au intervenit și au luat cuvântul, au adus în discuție subiecte interesante.

 

 

  

O posibilă explicație a lipsei cetățenilor de la dezbatere ar putea fi ziua stabilită pentru dezbatere, dar şi ora. De altfel, consilierul Sorin Olariu a intervenit și i-a solicitat edilului local să programeze astfel de întâlniri în zilele de sâmbătă, când ar putea fi prezenți inclusiv reprezentanți ai mediului de afaceri.

Cei care au intervenit și au luat cuvântul, au susținut că sunt foarte mulți bani alocați pentru studii și proiecte, în condițiile în care și în anii trecuți au fost realizate studii care nu s-au concretizat în proiecte. ”Sunt foarte mulți bani pentru aceste situţii. Poate ar trebui să ne aplecăm mai mult pe investiții concrete. De exemplu, am putea face ceva pentru modernizarea zonei de spațiu verde de pe strada Ștefan cel Mare, de la hotel la Poștă. Putem găsi soluții în acest sens”, a susținut consilierul Olariu.

La dezbatere a fost prezent și fostul consilier local, Benone Mihuț. El a atras atenția administraţiei publice locale, faptul că a uitat să investească în sport. ”Tinerii noștri nu au să își petreacă timpul. În anul 2016 am propus amenajarea unui teren de tenis în spatele sălii de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu, dar nu s-a concretizat nimic. Era o investiție care trebuia să se realizeze din bugetul local. Acum văd că sunt trecute din nou terenuri de tenis, dar fondurile alocate sunt doar pentru studii. Domnule primar, nu aveți deschidere pentru sport”, a susținut fostul consilier Mihuț.

În replică, primarul Dumitru Pantazi a susținut că nu nu s-a putut realiza investiția din cauza faptului că pentru suprafața respectivă nu există carte funciară.

Un alt pășcănean, Romeo Vântur, a propus reprezentanților administrației locale să se aplece mult mai atent asupra problemelor comunitare. ”S-a discutat în anii din urmă despre amenajarea unui centru pentru persoanele străzii. Aș vrea ca în acest proiect de buget să fie stipulat, în clar, faptul că paza gardienilor din şcoli se va face din bugetul public. Să fie montate mai multe bănci și coșuri de gunoi în oraș. Ar trebui, de asemenea, să stimulăm copiii care fac performanță și obțin rezultate mai bune la învățătură. Cât privește banii pentru studii DALI, sunt foarte mulți, iar ceea ce constat este faptul că și în anii trecuți s-au alocat sume pentru multe dintre obiectivele ce sunt trecute acum în lista de investiții. Eu cred că acești bani sunt puși acolo pentru viitoarele rectificări. Ele sunt niște rezerve de bani”, a spus Vântur.

A fost ridicată și problema noului cimitir, ocazie cu care primarul Dumitru Pantazi a răspuns că anul acesta se vor rezolva problemele legate de delimitarea proprietăţii terenului. Consilierul Claudiu Bodoașcă a solicitat reprezentanților administrației locale să investească în amenajarea sensului giratoriu de pe strada Grădiniței. “Este timpul ca acesta să fie amenajat corespunzător. A trecut destul timp, se știe de acum de existența lui. La școala 3 propun amplasarea unui semafor cu buton, pentru a fi evitate accidente ca cele care s-au petrecut. Și trotuarele pe sensul de mers spre fostul sediu de la Constructorul trebuie amenajate. Cât privește utilajele ce urmează a fi achiziţionate, cred că varianta cea mai bună este sistemul leasing. Așa vor rămâne bani pentru alte investiții. Estimez în jur de 700.000 lei”, a spus Claudiu Bodoașcă.

Un alt consilier a ridicat problema locurilor de joacă și a activităților desfășurate de asociațiile din Pașcani. ”Cel puțin în cazul locului de joacă din zona pieței deal se impune împrejmuirea lui cu un gard. Acesta este deservit de cine nu trebuie. De asemenea, parcul de pe strada Mihail Kogălniceanu trebuie reînființat, așa a și fost promisiunea din campania electorală. Am propus și în anii trecuți să fie puse la dispoziția asociațiilor un spațiu pentru desfășurarea activităților. Se vorbea despre incinta Primăriei, dar nu s-a concretizat nimic”, a susținut Mihaela Spiridon.

Primarul municipiului a precizat că proiectul de buget va fi adaptat în funcție de necesitățile comunității. 

{youtube}9CNxJEAfENE{/youtube}

Advertisements

Related posts

Directorul RAGCL Pașcani în această seară la Actualitatea Tv. Adresează-i o întrebare!

Marius Parteni

Cenzura revine în Primărie! Jurnaliștii interziși la ședințele comisiilor Consiliului Local Pașcani!

Răzvan Grecu

Bogdan Alexa-președinte ANRSC: Dragi români! Draga noastră țară! Dragă România!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site