NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Detoxifierea ficatului cu lămâie – Metoda cu 5 ingrediente

Majoritatea oamenilor au un stil de viaţă nu tocmai sănătos. Stresul, lipsa de mişcare şi alimentaţia inadecvată au drep consecinţă acumularea de toxine în organism. Degeaba faci mişcare, dacă nu ajustezi dieta zilnică. Tot degeaba este şi dacă îţi ţii sub control stresul, dar te-ai obişnuit să mănânci mult şi prost. Ce te-a ajuta ar fi detoxifierea ficatului cu lămâie.

Cum procedezi? Metoda e simplă. În primul rând, înainte de a te apuca efectiv de această tehnică, asigură-te că bei suficientă apă zilnic. Ai nevoie, în general, de 6-8 pahare de apă. În al doilea rând, elimină din mâncare produsele nocive, precum: mezelurile, carnea procesată, prăjiturile, sucurile din comerţ, gustările pline de calorii. Acestea din urmă nu fac decât să te îngraşe.

Detoxifierea ficatului cu lămâie – Cum se face

Ca să îţi protejezi ficatul şi să te asiguri că nu vei avea probleme niciodată cu el, aplică o tehnică simplă. Ingredientele necesare le găseşti în orice magazin.

Ingrediente:

  • Un pumn de frunze de mentă proaspete
  • Puţin suc de portocale, proaspăt stors
  • Puţin suc de lămâie, proaspăt stors
  • 1 litru apă
  • Miere de albine (după gust)

Mod de preparare:

Mai întâi se pune apă la fiert. În momentul în care dă în clocot, se adaugă frunzele de mentă. Se lasa să fiarbă în jur de 5 minute, după care se ia oala de pe foc. Se lasă infuzia să se răcească. Apoi se strecoară lichidul, pentru a arunca frunzele de mentă. Când ajunge la temperatura camerei, se adaugă sucul de portocale şi sucul de lămâie. Se amestecă bine în oală. Cine vrea, poate pune acum şi puţină coajă de lămâie, dată pe răzătoare, ori coajă de portocală. Miere de albine se pune după gust. Fiecare îşi îndulceşte conform preferinţelor.
Băutura se consumă imediat.

  

Pentru detoxifierea organismului este eficient și ghimbirul.

bzi

Advertisements

Related posts

Nelu Tătaru: Avem trei-patru săptămâni grele. Fiecare caz nou de Covid poate provoca un focar

Redacția

Tentativele suicidare din ce în ce mai dese în zona Pașcaniului: o adolescentă de 16 ani și o femeie de 46 de ani au încercat să-și pună capăt zilelor în ultimele 24 de ore

Teona Gherasim

Demisii în bloc la UPU Bacău, după ce medicul care a tratat studentul întors din China a fost amendat

Redacția
Încarcă...