NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Deșteaptă-te române: acte grave de corupție în legislativul local!

Săptămâna trecută am asistat la devoalarea corupției din Consiliul Local. Autorii deconspirării nu au fost procurorii sau polițiștii de la DNA respectiv DGA, ci pășcănenii simpli, a căror reprezentanți au devenit în ultimul an Ion Moțatu și Dumitru Popa.Faptele sunt foarte grave. Primarul, susținut de o parte dintre consilierii locali, a reușit să falsifice referatul Comisiei juridice din 29 iunie 2015. Scopul?! Favorizarea ApaVital în relația cu Primăria și Prest Serv Apa.

 

Ion Moțatu a prezentat vineri, după ce joi a depus în instanță, referatul original al Comisie Juridice. Amendamentele propuse de acest organism erau menite să asigure municipalitatea că va primi redevența de la ApaVital în cuantumul ratei BEI, iar societății Prest Serv Apa banii care îi are de încasat de la operatorul ieșean.

Însă în plenul ședinței Consiliului Local tot ce au hotărât membrii Comisiei juridice a fost modificat de primarul Dumitru Pantazi într-un mod absolut ilegal. Acesta i-a înaintat președintei de ședință, Adriana Dondaș, o hârtie pe care erau scrise cu totul alte amendamente, iar aceasta le-a supus votului după ce le-a prezentat ca fiind cele hotărâte în Comisia Juridică.

Falsele amendamente au creat practic cadrul juridic ca municipalitatea să nu poată încasa redevența de la ApaVital în cuantum de 1,8 milioane lei, iar Prest Serv Apa să piardă, cel mai probabil, procesul cu ApaVital pentru suma de 3,5 milioane lei datorată de societatea ieșeană pentru apele deversate în stația de epurare.

Cu toate că membrii comisiei juridice ce au adoptat în unanimitate amendamentele originale, Bogdan Alexa, Dragoș Voinea și Dorin Nichifor, erau în sala de Consiliu Local, niciunul dintre ei nu a intervenit să restabilească adevărul. Ba mai mult, Alexa, din postura de președinte al comisiei chiar a recitat amendamentele false ale primarului ca fiind adoptate în organismul cel prezida.

Cum miza este una de 1 milion de euro (3,5 milioane lei la PSA și un milion de lei diferența de redevență), era de așteptat ca primarul Dumitru Pantazi și aleșii locali să apere interesele Pașcaniului nu ale ApaVital. Însă, aceștia s-au organizat într-un grup infracțional și au falsificat acte oficiale ale Consiliului Local pentru a crea foloase materiale necuvenite celor de la ApaVital.

Nici unul dintre consilierii locali nu poate să spună că nu era la curent cu ceea ce hotărâse Comisia juridică în realitatea, deoarece NewsPascani.com a făcut public acest lucru chiar în acea zi, probând cu o foto copie a referatului comisiei.

Acum toată lumea ridică din umeri și nimeni nu-și asumă anularea hotărârii adoptate ilegal. Societatea civilă a solicitat acest lucru în instanță. Procesul este pe rol, iar judecătorii au toate actele. Nu de la Primărie, care nici măcar nu s-a prezentat la termenul de joi, ci de la Ion Moțatu și Dumitru Popa.

Primarul Dumitru Pantazi a interpretat gestul lui Moțatu de a informa aleșii locali de existența referatului original al Comisiei juridice ca fiind o amenințare. Fiind cu musca pe căciulă nici nu avea cum să spună altfel. Totuși, când ești inculpatul unor anchete penale instrumentate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, te ferești și de umbra ta, nici gând să mai faci alte fapte penale.

Este de neînțeles cum de consilierii locali au putut fi părtași, cu zâmbetul pe buze, la astfel de acte de corupție în contextul în care, după cum bine se vede pe înregistrările video ale ședinței din 30 iunie, Ion Moțatu a avertizat că amendamentele nu sunt citite corect. Primarul i-a cerut președintei de ședință, Adriana Dondaș, să nu-l lase să vorbească și să supună la vot mai repede proiectul cu amendamentele falsificate.

Am scris acest editorial de Ziua Națională a României, deoarece trebuie să ne deșteptăm și să ne luăm orașul înapoi: acesta a încăput pe mâinile unor oameni pe care nici măcar pușcăria nu-i mai sperie!

P.S.: Pentru că a avut curajul să facă o investigație pe cont propriu, probată tocmai cu acte din Primărie, Ion Moțatu a fost terfelit de televiziunea favorită a primarului. Cei de la TV Bit nu au scris niciun rând despre documentul prezentat de Moțatu! TV Bit a spus că pensionarii ca Moțatu ar trebuie să-și mănânce pensia, nu să se implice în viața orașului. Bag seamă că de fapt corupția din Primărie este sprijinită de TV Bit, iar asta este un lucru foarte grav! Oricine spune ceva rău de ApaVital sau de primarul Dumitru Pantazi devine automat o țintă pentru TV Bit!

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Cum a ajuns primarul Dumitru Pantazi singurul care ține partea cetățenilor în timp ce a mutat întâlnirea cu ApaVital în altă locație, de frica lor!

Răzvan Grecu

Cât câștigă NewsPascani.com din publicitatea per click și cât câștigă Orizontul!

Răzvan Grecu

Buddha și Marele Zid Chinezesc

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site