NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Despăgubiri pentru locuitorii din Lespezi, afectați de căderile de grindină

191 de familii din comuna Lespezi au fost despăgubite, în urma fenomenelor meteo care le-au distrus mare parte din gospodării. În luna iulie, grindina a provocat pagube însemnate. La scurt timp, primarul din localitate a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru evaluarea pagubelor și luarea măsurilor necesare.  

La fața locului a fost prezentă o comisie de evaluare, stabilită prin ordinul Prefectului Iași, ce a avut în componența sa reprezentanți ISU, Prefectură, Inspecția în Construcții, Apele Romane, împreună cu Primarul Comunei Lespezi, Ioan Lazăr.

Noi ca și autoritate locală, zic că ne-am făcut datoria. A venit comisia din ordin al prefectului, cu reprezentanți ai instituțiilor, care au decis câte locuințe, câte case sunt inventariate. Am avut 191 de locuințe, a căror acoperișuri au fost distruse de grindină. Prin Ministerul Muncii, mandate poștale,  AJPIS  a trimis fiecărui cetățean suma de 2.000 lei, ca și ajutor de urgență, pentru a remedia cât de cât pagubele produse de grindină, iar de la bugetul local, cu hotărâre de Consiliu Local, a fost alocată suma de 500 lei, pentru fiecare familie. Ajutorul de urgență a fost doar pentru locuința de bază, fără anexă”, a declarat primarul comunei Lespezi, Ioan Lazăr, în cadrul unei emisinuni difuzată de Actualitatea Tv.  

Cele 191 de familii din Lespezi au primit 2500 lei , sprijin financiar, de la bugetul local al comunei Lespezi, cât și de la Guvern.

  

 Conform primarului Ioan Lazăr, de anul viitor va fi operațional un Centru Antigrindină, a cărui recepție a fost făcută, astfel încât comunitatea din zonă va fi protejată de fenomene meteo nedorite.  Procedurile de pregătire și testare a personalului sunt îngreunate de pandemia de coronavirus.

Advertisements

Related posts

Muzeul Satului din Todirești, un loc ce trebuie văzut (Galerie Foto)

Marius Parteni

50 de hectare de teren au fost inundate la Valea Seacă

Redacția

16 septembrie, Răchiteni: Ședință de Consiliu Local (VIDEO)

Redacția
Încarcă...