RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Deputatul Crăciunescu susține că Ministerul Sănătății va relua de la 1 iulie finanțarea serviciilor medicale dentare

Ministerul Sănătății va asigura începând cu data de 1 iulie resursele financiare pentru serviciile medicale dentare. Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, membru în Comisia de Sănătate, a anunțat acest lucru prin intermediul unui comunicat de presă.

 

  

”În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții CNAS, la nivelul Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților, s-au găsit resursele financiare pentru ca începând cu 1 iulie 2013, serviciile medicale dentare să fie finanțate la nivelul anului 2012”, susține deputatul Crăciunescu.    

Parlamentarul ieșean crede că măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară  fără informarea publică a beneficiarilor serviciilor de asistenţă stomatologică şi a corpului profesional, afectează în mod grav atât pacienţii, cât şi demnitatea profesiei de medic dentist. Înlăturarea din sistemul public al asigurărilor sociale a serviciilor de asistenţă stomatologică este o măsură fără precedent în sistemul îngrijirilor de sănătate din Uniunea Europeană. Cu toate că legea prevede că pâna la vârsta de 18 ani asistenţa stomatologică este gratuită, din cauza lipsei fondurilor elevii şi preşcolarii nu mai beneficiază de asistenţă stomatologică gratuită.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Alexandru Muraru: Iașiul este cel mai mare hub urban din România care primește refugiați. Autoritățile locale au nevoie de întregul sprijin al instituțiilor europene pentru gestionarea acestei crize

Redacția

Peste 50 de persoane au donat sânge, vineri, 7 aprilie, la Centrul de Transfuzii Sanguine Iași (P)

Redacția

Vasile Axinte, deputat PSD, despre Autostrada Iași – Târgu Mureș

Redacția
Încarcă...