NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Deputat Vasile Toma: ”PSD impune în Parlament termene clare pentru Autostrada Unirii” (P)

În sfârșit, niciun ministru al Transporturilor și nimeni care este direct implicat în construcția și dezvoltarea infrastructurii rutiere din România nu se mai poate folosi de justificări și scuze în fața inacțiunii și delăsării.

Astăzi, am votat în plenul Camerei Deputaților forma corectă și cu adevărat oportună prin amendare a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2020 pentru completarea Legii nr.291/2018 privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi-Târgu Mureş, Autostrada Unirii (PL-x 444/2020).

Esențialul și, practic, sensul Legii este constituit de amendamentul pe care l-am inițiat și pe care l-am susținut împreună cu colegii mei social-democrați, prin care am fixat termene clare pentru construcția Autostrăzii Unirii.

Mai precis, amendamentul prevede următoarele:

  

„Termenul/ termenele pentru finalizarea efectivă a construcției, recepționarea și deschiderea circulației pe cele două tronsoane de autostradă sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni- Iași- Târgu Neamț, respectiv, 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu-Mureș- Târgu Neamț.”

Mulțumesc tuturor colegilor social-democrați pentru susținerea în atingerea unuia dintre cele mai importante obiective pentru mandatul nostru de reprezentare a românilor în Parlament.
Avem acum o lege pe care, de acum înainte, fiecare ministru și fiecare angajat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii sunt obligați să o respecte întocmai, ori, în caz contrar, să suporte consecințele legale! Legea este de partea românilor.

Deputat de Iași,

Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,

Vasile Toma

Advertisements

Related posts

Muzeului Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România și Memorialul “Închisoarea tăcerii” Râmnicu Sărat vor fi finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (P)

Redacția

Astăzi a fost prezentat raportul de activitate al Parchetului de pe Lângă Judecătoria Pașcani

Redacția

Furnizarea apei întreruptă mâine, 9 iulie, pe trei străzi din Pașcani

Redacția
Încarcă...