RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Deputat Vasile Toma: Nou sprijin pentru primării. Se depun cererile de finanțare pentru rețelele de gaze prin programul „Anghel Saligny” (P)

În perioada 7 martie- 26 aprilie 2022, autoritățile locale pot beneficia de noi finanțări acordate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Odată cu publicarea Ordinului comun al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației și al ministrului energiei nr. 278/167/2022 privind aprobarea Normelor metodologice, sunt eligibile pentru finanțare:

  1. înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale;
  2. extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile din cadrul unei unități administrativ-teritoriale;
  3. modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Vorbim astfel de realizarea a 2.500 km de conducte de gaze și de branșarea a 150.000 de familii la rețeaua de distribuție a gazelor naturale prin alocarea a 50 de miliarde de lei destinate extinderii și modernizării rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz, la care se adaugă încă 5 miliarde ca urmare a preluării finanțării altor 105 de proiecte de rețele de gaz de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Autoritățile locale pot depune cererile prin intermediul platformei digitale pusă la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: https://investitii.mdlpa.ro/, urmând ca selecția obiectivelor de investiții să se realizeaze ulterior perioadei de depunere pe baza criteriilor prevăzute de legislația în vigoare, cuprinse în Normele metodologice.

De asemenea, ghidul solicitantului este disponibil atât pe site-ul MDLPA, cât și platforma: investitii.mdlpa.ro.

  

Vasile Toma
Deputat al Județului Iași

Related posts

Alexandru Muraru: Iașiul este cel mai mare hub urban din România care primește refugiați. Autoritățile locale au nevoie de întregul sprijin al instituțiilor europene pentru gestionarea acestei crize

Redacția

Ministrul Costel Alexe: „Prioritatea zero este operaționalizarea Spitalului Covid de la Lețcani. Cine a greșit va plăti atât administrativ cât și penal!” (P)

Redacția

Efectele controalelor privind respectarea restricțiilor

Redacția
Încarcă...