NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Deputat PSD Vasile Toma: Legea majorării pensiilor românilor- un obiectiv de interes național și strategic ce are nevoie să fie îndeplinit imediat- Scrisoare deschisă către președintele Iohannis

“Stimate domnule Președinte Klaus Iohannis,

Una dintre cele mai mari datorii ale oricăror popor și țară este aceea de a respecta, valoriza și urmări satisfacerea nevoilor vârstnicilor. Personal, cred că acest lucru nu mai trebuie să aibă nevoie de nicio argumentare și nici să fie considerat un merit special. Vorbim aici de o datorie morală, etică și legală care excede orice posibilitate de dezbatere.

Vârstnicii români au nevoie mai mult ca oricând ca interesele și nevoile lor să fie apreciate la adevărata importanță și, mai mult de atât, să fie efectuate fără nicio abatere, în mod susținut, responsabil și echitabil toate măsurile în acest sens.

Domnule Președinte,

  

Nu sunteți deloc străin de subiectul majorării cu 40% a pensiilor. O temă de interes național și realmente un obiectiv strategic pe care orice țară democratică și orice stat de drept o tratează ca atare.

Așa cum știți, legea pentru majorarea cu 40% a pensiilor a fost adoptată în Parlamentul român. Instituția cheie care reprezintă vocea și reflecția democratică a voinței tuturor românilor. Mai mult de atât, pe data de 13 ianuarie a.c., Curtea Constituțională a României, garantul respectării Legii Fundamentale a României și a întregii legislații române, a declarat această lege ca fiind constituțională.

În acest moment, sunteți, domnule Președinte, singurul care are marea datorie și responsabilitate de a pune capăt politizării acestui subiect și de a susține pensionarii români făcând ceea ce este necesar. Și anume, să promulgați cu titlu imediat legea prin care pensionarii români să beneficieze pe deplin de drepturile lor. Drepturi care, încă o dată, nu consider că mai au nevoie de a fi expuse și motivate. Drepturi pe care orice persoană de bună credință nu doar că le înțelege, ci le și respectă și se asigură de respectarea și garantarea lor continuă.

Domnule Președinte,

Majorarea pensiilor nu trebuie să devină niciodată subiect de dezbatere politică!

Cu atât mai mult, subiect de politizare și de jocuri de putere și de culise, care nu au, după cum se vede, decât un singur rezultat. Iar acesta este unul care se repercutează direct și cu efecte extrem de grave, de incorecte și de crude asupra pensionarilor noștri.

Din acest motiv, consider că trebuie să vă respectați rolul în statul român și Constituția României, apreciind nu doar să nu vă implicați în politizarea majorării pensiilor pe care actuala guvernare a adus-o la cote inimaginabile, ci și să îi puneți capăt. Pentru aceasta, atât timp cât Constituția României și pensionarii români contează cu adevărat pentru dumneavoastră, EXISTĂ O SINGURĂ CALE: promulgarea imediată a legii de majorare cu 40% a pensiilor!

În speranța că veți proceda în limitele Constituției, a caracterului apolitic pe care îl aveți, a spiritului național și respectului față de nevoile și interesele tuturor românilor, indiferent de vârsta, condiția și statutul lor, vă mulțumesc.”

Serviciul Comunicare- Cabinet Parlamentar

Deputat PSD de Iași, Vasile Toma

Advertisements

Related posts

Situaţia statistică a şomajului

Redacția

Senatorul Vasile Toma: ”Noul an școlar se apropie și, alături de alte multe dileme, rămâne întrebarea esențială care ne preocupă pe toți: Ce și, mai ales, cum vom face din septembrie?”

Redacția

Pașcaniul a primit fonduri pentru calamități. Cu 541.000 lei vor fi refăcute drumuri comunale și podețe (DOC)

Redacția
Încarcă...