NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Depuneri de coroane la Monumentele Eroilor din comunele învecinate (FOTO)

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, a fost marcată în comunele din zona municipiului Pașcani. Dacă în toți ceilați ani erau organizate evenimente de amploare, pentru omagierea celor care s-au sacrificat pentru țară, astăzi a fost un program simplu, adaptat situației pandemice, păstrându-se distanțarea socială.

La Monumentele Eroilor din comunele Stolniceni- Prăjescu, Mogoșești-Siret,  Moțca, Tătăruși reprezentanți ai autorităților locale au depus coroane de flori.

În toate bisericile a fost oficiată o liturghie de pomenire, și au fost trase clopotele, în memoria eroilor care s-au sacrificat pentru patrie în războaiele la care România a participat,  Războiul de Independență, Primul Război și Al Doilea Război Mondial.  Cinstirea înaintașilor și eroilor neamului nostru este o datorie de onoare pentru fiecare.


Biserica Ortodoxă sărbătorește Înălțarea Domnului astăzi, la 40 de zile de la Paști. Tot astăzi este sărbătorită și Ziua Eroilor. Înălțarea a fost proclamată prin lege Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională. 

  
Advertisements

Related posts

Zilele Rezervației Forestiere, ediția a VI-a. Cap de afiș Margareta Clipa, Anna Lesko și Antonia

Irina Gherasim

Putea câştiga peste 100.000 de euro, dar nu va primi nimic. Povestea comorii, varianta penală

Redacția

Drumul judeţean Blăgeşti – Cotnari, calvarul şoferilor (VIDEO)

Irina Gherasim
Încarcă...