NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Demersuri privind construirea centurii ocolitoare a orașului Târgu Frumos

Administrația locală din Târgu Frumos a ținut să precizeze că va face în continuare toate demersurile necesare pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului, însă a lămurit un aspect important, abordat în spațiul public. Primarul localității, Ionel Vatamanu a făcut o postare pe pagina sa de facebook, în care a precizat că  de centura ocolitoare a orașului se ocupă Ministerul Transporturilor prin C.N.A.I.R. și nu este în sarcina administrației locale.

”Vreau să lămuresc un aspect important abordat în spațiul public în ultima perioadă și anume: Centura orașului Târgu Frumos.Atât eu cât și dumneavoastră ne dorim devierea traficului greu din oraș printr-o șosea de centură. Din cauza costurilor ridicate, de aproximativ 50 milioane de euro, vreau să fiți informați corect și să știți că de acest proiect este responsabil Ministerul Transporturilor prin C.N.A.I.R. și nu este în sarcina administrației locale.In timpul guvernării PSD această investiție era o prioritate majoră dar acum, analizând lista de priorități publicată recent de actualul guvern am constatat că această investiție atât de necesară orașului nostru și nu numai, se află pe locul 145 din 160, la coada clasamentului. Voi face în continuare toate demersurile necesare pentru ca acest proiect să fie realizat pentru orașul nostru”, a menționat primarul orașului Târgu Frumos, pe pagina sa de facebook.

O serie de proiecte din județul Iași au prins finanțare de la Guvernul României în urma unei hotărâri luate în luna august. Ministerul Finanțelor Publice a inițiat o listă cu 160 de proiecte care vor trece prin Guvernul României. Printre acestea se regăsește și varianta de ocolire a orașului Târgu Frumos, proiect trecut pe locul 145. Acesta are o valoare de 236 milioane lei, termenul de execuție fiind în 2023.

Advertisements

Related posts

Accident între Târgu Frumos şi Costeşti. Un autoturism de teren s-a răsturnat

Redacția

Revoluția apei la Târgu Frumos, pentru contracte individuale: Şapte scări de bloc fără apă, din cauza rău platnicilor. Oamenii cară apă de la ciuşmele

Marius Parteni

Pompierii din Târgu Frumos au deblocat ușa unui apartament pentru salvarea unei femei

Redacția
Încarcă...