RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Demersuri ale Primăriei Cristești pentru prevenirea accidentelor rutiere, într-o intersecție cu multe evenimente! Iată răspunsurile autorităților

Administrația comunei Cristești încearcă de mai bine de doi ani de zile să se facă auzită, într-un demers prin care își dorește să prevină accidentele rutiere, ce se produc la intrarea în localitate, din intersecția cu E85.

Sunt adrese înaintate oficial, către autoritățile competente, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Direcția Națională de Drumuri Europene, Consiliul Județean Iași prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, prin care sunt semnalate evenimentele întâmplate și recomandarea luării unor măsuri.

Vorbim de intersecția din drumul E85, cu Drumul Județean 208 K, strada care face legătura cu centrul comunei, locuințele și instituțiile, precum și satul Homița. Numai în ultimii doi ani de zile au fost evenimente rutiere care puteau avea urmări mai tragice. Aglomerația de pe drumul european, utilizarea Drumului Județean 208 K de către conducătorii auto ce tranzitează localitatea, viteza, neatenția, etc. sunt doar câteva din cauzele producerii evenimentelor rutiere. Vlad Pintili, primarul localității Cristești, așteaptă în tot acest timp un răspuns favorabil din partea instituțiilor responsabile.

Propunerea este următoarea:

  

– realizarea unei benzi de decelerare, pentru a permite efectuarea virajului la dreapta, de pe E 85 spre D.J. 208 K, în condiții de siguranță, pe sensul Moțca – Cristești.

– Realizarea unei benzi de stocaj pentru efectuarea virajului la stânga, de pe E 85 spre DJ 208 K în condiții de siguranță, pe sensul de mers Cristești – Moțca.  

În adresele înaintate, primarul localității atrage atenția că măsura este absolut necesară întrucât intersecția reprezintă singura cale de acces spre satul Cristești.

Într-un răspuns al celor de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași din 2022, semnat de directorul inginer Ovidiu Mugurel Laicu, se arată că:”Intersecția se află în localitatea Cristești, este amenajată în “T” cu racordare circulară simplă. Conform normativului AND 600/2010, amenajarea unei benzi de decelerare destinată efectuării virajului la dreapta este prevăzută a fi executată în situația în care viteza de circulație pe acel sector depășește 90 Km/oră”.

Cât privește banda de stocaj s-a constatat că spațiul existent în zonă, împiedică realizarea unei asemenea amenajări, dat fiind că pe acolo sunt rețele de utilități.

Primăria Cristești a propus achiziția unui imobil din proxima vecinătate a intersecției, dar acest demers nu s-a finalizat.

Related posts

Cseke Attila a semnat contractul privind finanțarea achiziției a 6 autobuze electrice pentru Municipiul Pașcani

Răzvan Grecu

Curge apă în Lacul Peștișorul! Autoritățile l-au golit, dar nu au mai apucat să îl curețe

Marius Parteni

Ce spune primarul din Ciohorăni despre împărţirea banilor guvernamentali la Iaşi

Redacția
Încarcă...