NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Delgaz Grid va monta cele două puncte de transformare pe Aerodrom anul viitor

Montarea celor două puncte de transformare a energiei electrice, care au fost aprobate de consilierii locali pentru a fi amplasate pe Aerodrom, va fi făcută anul viitor. Anunțul a fost făcut de Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani, în emisiunea „În Obiectiv”, difuzată de Actualitatea TV săptămâna trecută.

Conform declarației primarului, cei de la Delgaz Grid trebuie să organizeze o licitație pentru a selecta executantul lucrării, însă aceasta va fi efectuată anul viitor deoarece atunci a bugetat-o distribuitorul de energie electrică.

Advertisements

„Noi am făcut toate demersurile care țin de acestă procedură, inclusiv am semnat contractul de cofinanțare. Avem o înțelegere semnată cu Delgaz Gridul, urmează că această societate să facă licitația pentru execuție și să dea ordinul de începere al lucrărilor. Din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Delgaz Grid, mi-au spus că această lucrare este în planul lor de investiții pentru anul viitor. În consecință, așa am crezut că este corect, i-am informat pe toți care sunt interesați, în special pe cei din cartierul Aerodrom că asta este situația. Eu pot să insist în această toamnă să văd dacă au făcut licitația cei de la Delgaz Grid, dar în niciun caz nu am pârghiile legale prin care pot să-i oblig într-un fel sau altul să se grăbească. Am o satisfacție personală că am reușit să descâlcesc acest subiect, deoarece în primele luni după ce am fost ales primar veneau oameni săptămână de săptămână de pe Aerodrom cu această problemă”, a declarat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Spre deosebire de Delgaz Grid aleșii locali au alocat bani încă din această primăvară pentru montarea celor două transformatoare și anume 1 milion de lei, bani ce reprezintă 50% din valoarea lucrării. Diferența de bani va fi alocată de Delgaz Grid în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Întâlnire pentru creionarea strategiei de viitor a RAGCL Pașcani!

Marius Parteni

Axa rutieră Iaşi-Suceava lasă drumurile fără copaci pe margine. Lemnul, vândut

Redacția

Programul de funcționare a Eco-Salubritatea Pașcani în perioada sărbătorilor de iarnă

Teona Gherasim
Încarcă...