NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Delegarea directă a serviciului de transport public către Eco Salubritate, pusă sub semnul întrebării

Consilierii PNL nu sunt de acord cu delegarea serviciului de transport public de la R.A.G.C.L. la Eco Salubritate, fără o licitație directă. Întrebați în conferința de presă, organizată după ședința de Consiliu Local, liberalii au explicat că în conformitate cu prevederile legale , serviciul de transport public poate fi delegat către o altă entitate, doar dacă se organizează o licitație publică.

Cătălin Conachi, consilier PNL și avocat de profesie, a atras atenția că serviciul de transport public a fost delegat direct, fără licitație o dată, iar legea prevede că a doua delegare se face doar în urma unei licitații publice.

„Dacă câștigă licitația, atunci Eo Salubritate poate opera serviciul de transport public. Trebuie făcută licitație publică, pentru că este vorba despre o a doua delegare”, a explicat Cătălin Conachi.

Liberalul a fost completat de către colegul său de partid, Marius Pinitilie care a arătat că opoziția își dorește de principiu ca transportul public să fie operat de o societate a Consiliului Local.

De principiu, transportul public de la Pașcani trebuie să rămână, din punctul meu de vedere, la un operator din subordinea Consiliului Local”, a transmis Marius Pintilie.

Acesta a explicat situația actuală ca fiind cauzată de o lipsă de viziune pe termen lung, în sensul că aleșii locali trebuiau să se gândească la aceste aspecte atunci când au solicitat insolvența RAGCL.

De ce am ajuns în situația asta? Nu s-a anticipat în momentul în care s-a cerut insolvența RAGCL, care are acum serviciul de transport, că este varianta de a se intra în faliment sau reorganizare. Judecătorii au decis falimentul, iar cei din administrația locală nu au un plan de rezervă, pentru că erau doar două variante: ori mergem înainte, sau intrăm în faliment. Discută cineva de la Primărie acum această situație? Nu, o faceți doar dumneavoastră care puneți întrebări. Acum noi am putea da transportul la Eco Salubritate, însă această societate cu performanțele ei economice poate să preia serviciu de transport? Eu nu cred”, a mai adăugat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Reaminitim că în urmă cu cîteva săptămâni, judecătorii Tribunalului Iași au decis intrarea în insolvență a R.A.G.C.L., societatea urmînd a fi dizolvată, iar bunurile sigilate și conservate în vederea valorificării. Printre aceste bunuri se află și autobuzele destinate transportului public.

Advertisements
Loading...

Related posts

Tarcovnicii (dascali, cantareti bisericesti), platiti de la buget

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe 4 străzi din Tg. Frumos

Redacția

Viceprimarul Gabriela Nedelcu spune că pasarela nu este o prioritate a administrației Pantazi: „Prea puțini pășcăneni trec peste calea ferată. Sunt alte alternative”

Răzvan Grecu
Încarcă...