RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Decontarea transportului elevilor disputată între Inspectoratul Școlar Județean și Primărie

Primarul Marius Pintilie a anunțat o soluție cu privire la decontarea cheltuielilor de transport al elevilor pe traseele care depășesc o distanță de trei kilometri. Edilul șef își dorește ca o parte din cheltuieli să fie suportate de stat, prin Inspectoratul Scolar Județean, iar restul prin banii alocați de Consiliul Local.

Explicațiile au fost oferite în conferița de presă de ieri, în urma chestionării jurnaliștilor pe acest subiect.

„O să încercăm să găsim o soluție, dar repet dacă cei de la Inspectoratul Școlar interpretează altfel legea, noi i-am așteptat pe ei să dea un punct de vedere. Chiar am discutat cu o parte din conducerea liceelor pe subiectul ăsta și mi-au spus că acum pregătesc decontarea pentru luna septembrie. Cam fiecare școală își face o listă cu cei care solicită astfel de decontări de transport. Din punctul meu de vedere tot ce înseamnă peste trei kilometri trebuie să plătească și Inspectoratul Școlar. Noi suntem cumva pregătiți să bugetăm pentru diferență, deci dacă pune statul 70 de lei, diferența va fi din Consiliul Local. Sau într-un fel sau altul o astfel de subvenție găsită pentru gratuitate, în așa fel încât pe elevul de la școală să nu îl coste nimic. Nu cred că avem astăzi capacitatea pe buget să subvenționăm în totalitate”, a explicat Marius Pintilie primarul municipiului Pașcani.

Reamintim că și în anul școlar trecut au fost probleme pe acest subiect, atunci Primăria a invocat lipsa unor norme de aplicae a legii ce prevede aceste gratuități.

  

Related posts

Ce spun autoritățile despre drumul județean Blăgești – Vânători

Marius Parteni

Ghid practic pentru răcirea eficientă a locuinței în timpul verii – România Eficientă

Redacția

Transportul public perturbat din cauza unei executări silite! Prest Serv apa a luat cu jandarmii două autobuze din curtea regiei în contul unei datorii mai vechi!

Răzvan Grecu
Încarcă...