NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Decontarea transportului elevilor disputată între Inspectoratul Școlar Județean și Primărie

Primarul Marius Pintilie a anunțat o soluție cu privire la decontarea cheltuielilor de transport al elevilor pe traseele care depășesc o distanță de trei kilometri. Edilul șef își dorește ca o parte din cheltuieli să fie suportate de stat, prin Inspectoratul Scolar Județean, iar restul prin banii alocați de Consiliul Local.

Explicațiile au fost oferite în conferița de presă de ieri, în urma chestionării jurnaliștilor pe acest subiect.

Advertisements

„O să încercăm să găsim o soluție, dar repet dacă cei de la Inspectoratul Școlar interpretează altfel legea, noi i-am așteptat pe ei să dea un punct de vedere. Chiar am discutat cu o parte din conducerea liceelor pe subiectul ăsta și mi-au spus că acum pregătesc decontarea pentru luna septembrie. Cam fiecare școală își face o listă cu cei care solicită astfel de decontări de transport. Din punctul meu de vedere tot ce înseamnă peste trei kilometri trebuie să plătească și Inspectoratul Școlar. Noi suntem cumva pregătiți să bugetăm pentru diferență, deci dacă pune statul 70 de lei, diferența va fi din Consiliul Local. Sau într-un fel sau altul o astfel de subvenție găsită pentru gratuitate, în așa fel încât pe elevul de la școală să nu îl coste nimic. Nu cred că avem astăzi capacitatea pe buget să subvenționăm în totalitate”, a explicat Marius Pintilie primarul municipiului Pașcani.

Reamintim că și în anul școlar trecut au fost probleme pe acest subiect, atunci Primăria a invocat lipsa unor norme de aplicae a legii ce prevede aceste gratuități.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Olariu s-a făcut de râs azi în Consiliul Local! O procedură simplă i-a dat bătaie de cap!

Răzvan Grecu

Schema de minimis propusă de liberali – un proiect blocat din cauza secretarului Primăriei

Răzvan Grecu

Pantazi girează bătaia de joc a constructorilor din bani publici: “Doi pași”? Până la finalizarea lucrărilor la noul sediu al Bibliotecii Municipale

Marius Parteni
Încarcă...