RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Declarațiile de avere ale funcționarilor din Primărie nu sunt publice! Responsabilii pot fi amendați!

Legislația care garantează accesul cetățenilor la declarațiile de avere și interese ale funcționarilor publici și a conducătorilor instituțiilor din subordinea Consiliului Local este încălcată în mod grav la  Pașcani. Documentele ar fi trebuit să fie publicate pe pagina de internet a Primăriei până cel târziu 15 iulie, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici după două luni de la termenul limită prevăzut în lege.

Întrebat despre această situație, administratorul public al municipiului, Claudiu Bodoașcă, a explicat într-o conferință de presă că angjații responsabili cu această sarcină au avut mult de lucru cu organizarea concursurilor pentru ocuparea de funcții publice și cu întocmirea dispozițiilor de modificare a salariilor pentru toți angajații instituției.

Cei de la resurse umane au fost ocupați cu organizarea concursurilor și cu întocmirea dispozițiilor pentru mărirea salariilor angajaților, de la 1 august. În perioada următoare se va rezolva și această problemă,” a spus Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Legea 176 din 2010 după care funcționează Agenția Națională de Integritate sancționează nepublicarea declarațiilor de avere în termenul prevăzut de lege cu amendă de la 5o lei la 2.000 de lei, atât pe cei responsabili, cât și pe conducătorul instituției.

  

Related posts

Grădinița din Gura Bâdiliței este în plin proces de modernizare

Oana Cordoneanu

Furnizarea energiei electrice întreruptă vineri în suburbia Gîşteşti

Ema Roman

Programul Rabla pentru electrocasnice 2021. Cum primeşti voucher de 500 lei de la stat

Redacția
Încarcă...