RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Declarație de presă Costel Alexe (P)

În urma deciziei instanței de a suspenda tăierile din pădurea Bârnova – Repedea, circulă în spațiul public mai multe acuzații și dezinformări, fie din neștiință, fie din rea-voință, ambele fiind la fel de grave, mai ales atunci când vin din partea celor care îi reprezintă pe ieșeni în forurile de conducere superioare ale țării.
Este o ticăloșie fără margini, este inadmisibil ca oameni politici care ar trebui să cunoască legea să lanseze asemenea dezinformări.Instanța s-a pronunțat asupra unui act administrativ din 2019, mai exact DECIZIA 73/25.09.2019, o decizie luată în timpul guvernării PSD, cu luni înainte ca eu să preiau mandatul de Ministru al Mediului. 
Amenajamentele silvice ale Ocoalelor Silvice Dobrovăț și Lunca Cetățuii au fost aprobate prin ordinele Ministrului  Apelor și Pădurilor nr. 1173 și 1174 la data de 01.11.2019, dată la care, de asemenea, nu eram încadrat în nicio funcție din cadrul ministerului. La acea dată, Ministerul Mediului era condus de un ministru PSD și de guvern social-democrat, fapt pentru care găsesc cu atât mai straniu și ipocrit atacul unui senator PSD, care la data faptei era, culmea, președintele Consiliului Județean Iași. Nu l-am auzit la acea vreme semnalând aceste fapte sau luând atitudine față de situație în niciun fel.  
Exploatarea acestui subiect în interes politic nu face decât să deturneze direcția de la adevăratul scop al acestei acțiuni: protejarea pădurilor Iașului și ale României.
Mă bucură ori de câte ori oamenii de bună-credință, asociațiile, organizațiile neguvernamentale se implică cu bune intenții și pentru un scop nobil. Pe durata mandatului meu de ministru, am avut o colaborare foarte bună cu ONG-urile, societatea civilă, instituțiile care au prioritizat obiectivul de protejare a pădurilor și a viitorului nostru.
De la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Iași, am inițiat discuții cu primarii și instituțiile de mediu pentru a demara campanii de împădurire la nivel județean. Prin intermediul ACOR Iași (Asociația Comunelor din România), am transmis către toate administrațiile locale solicitarea de a centraliza terenurile degradate din județ, care nu pot fi valorificate în alt scop și pe care le putem împăduri pentru a reconstrui suprafața fondului forestier. 
În loc să dezinformeze opinia publică și să calomnieze, îi invit pe senatorii PSD și USR Plus de Iași să pună umărul la treabă și să își dedice și ei energia pentru a proteja pădurile Iașului. 
Campania electorală s-a încheiat, au fost suficiente minciuni și dezinformări aruncate atunci din disperarea de a câștiga electoral, dar acum nu mai aveți nicio scuză. 

Costel AlexePreședintele Consiliului Județean Iași

Related posts

Spectacol – premieră la Washington cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Actorul Vlad Ivanov a ridicat sala în picioare (P)

Redacția

Comunicat de presă: Fapte pentru Iași-Extinderea rețelei de gaze naturale

Redacția

Solicitări acceptate pentru Iași! Investiții pentru dezvoltarea transporturilor de călători și de marfă (P)

Redacția
Încarcă...