NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Decizie importantă luată de Guvern după ședința cu reprezentanții HoReCa

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, au discutat cu reprezentanţii HoReCa despre schema de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor înregistrate de companiile din acest sector din cauza crizei sanitare.

Astfel, Ludovic Orban s-a declarat de acord cu prelungirii cu şase luni a aplicării şomajului tehnic pentru angajaţii a căror activitate este afectată din cauza crizei sanitare.

Granturi în cuantum de 20% pentru HoReCa

Mai mult, Guvernul va discuta în primă lectură, cel târziu săptămâna viitoare, proiectul de act normativ care prevede acordarea de granturi firmelor din industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism pentru compensarea pierderilor înregistrate în contextul pandemiei

În cursul acestei săptămâni sau, cel târziu, săptămâna viitoare, Guvernul va analiza, în primă lectură, proiectul de act normativ prin care va fi aprobat mecanismul în baza căruia companiile din industria ospitalităţii şi agenţiile de turism vor beneficia de granturi în cuantum de 20%, în vederea acoperirii parţiale a pierderii din cifra de afaceri suferită în acest an, comparativ cu anul 2019″, au transmis reprezentanţii Guvernului, pe Facebook.

  

Cum se va aplica schima ajutorului de stat pentru segmentul HoReCa

Această schemă de ajutor de stat se va aplica după aprobarea de către Comisia Europeană, iar mecanismul de implementare va fi facilitat de o aplicaţie electronică, pentru a reduce birocraţia.

„Un alt punct al discuţiei s-a referit la prelungirea aplicării măsurii de acordare a şomajului tehnic angajaţilor şi a modalităţii de aplicare a programului de lucru flexibil. Premierul Ludovic Orban a afirmat că este favorabil prelungirii cu şase luni a aplicării şomajului tehnic pentru angajaţii a căror activitate este afectată din cauza crizei sanitare şi consideră utilă flexibilizarea programului de lucru pe modelul Kurzarbeit, pentru a răspunde mai bine nevoilor sectorului HoReCa”, a arătat sursa citată.

Reprezentanții Guvernului au anunțat că aceste consultări cu reprezentanţii HoReCa vor continua.

bzi

Advertisements

Related posts

Bonurile din 7 februarie, cu o valoare de 293 de lei, sunt câştigătoare la Loteria bonurilor fiscale

Redacția

5 secrete pentru a avea succes la pariuri sportive

Redacția

ANOFM: Iaşul este pe locul şapte în ţară la numărul de locuri de muncă libere

Redacția
Încarcă...