NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

De sărbători, doar luminiţe. Fără Târg de Crăciun, fără „Orăşelul copiilor“

Iluminatul festiv va fi aprins de 1 Decembrie, pentru a marca Ziua naţională, care va fi fără paradă sau discursuri pe scena oficială.

Primăria renunţă la cea mai mare parte a evenimentelor de­dicate Sărbătorilor de iarnă în contextul pandemiei Covid-19. Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că nu vor organizate târguri sau alte evenimente tradiţionale pentru această perioadă din an, un exemplu în acest sens fiind „Orăşelul copiilor“. În schimb, sistemul de iluminat festiv va fi montat pe străzi şi va fi aprins pe 1 Decembrie.

„Sărbătorile de iarnă vor fi şi ele prejudiciate de pandemie, din păcate. Eu cred că această pandemie a lovit cel mai mult în tânăra generaţie, nici şcoală, nici sărbători, nici vacanţă cum trebuie. Vom orna oraşul, vom porni sistemul de iluminat festiv de sărbători pe data de 1 Decembrie, de ziua naţională a României, pe care vrem să o şi marcăm într-un mod aparte având în vedere şi vremurile pe care le trăim. Nu va mai fi «Orăşelul Copiilor», nu facem târguri de iarnă, încercam să respectăm toate aceste măsuri de izolare socială şi vom recupera, dacă se va putea“, a declarat primarul Chirica.

În ceea ce priveşte evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României, nici în acest caz nu vor fi organizate manifestări decât într-un cadru restrâns: fără scenă, fără discursuri ale oficialităţilor şi fără paradă militară.

„Pentru ziua de 1 Decembrie vom avea în vedere arborarea steagului naţional şi intonarea imnului în faţa Palatului Culturii, într-un cadru foarte restrâns. Fără fanfară, ci de pe un dispozitiv electronic audio şi punerea în evidenţă a faptului că este ziua noastră naţională. În schimb, vom pune în cutiile poştale imnul naţional, să ştie toţi ieşenii că este ziua noastră naţională şi vom încerca să facem foarte multe evenimente online, în special pentru tânăra generaţie. Nu va fi nici parada militară, de niciun fel, nu scenă, nu discursuri, nu vom face absolut nimic. Atât timp cât şcoala nu funcţionează nu îmi pot permite să organizez niciun alt eveniment“, a conchis primarul Chirica.

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Doi șoferi care nici nu vedeau de beți ce erau, prinși cu ajutorul ieșenilor șocați

Redacția

Percheziții la Serviciul de Permise Iași! Agenți de la Rutieră, la audieri la DNA

Redacția

Mii de copii din județul Iași şi-au pierdut alocaţiile, din cauza absenţelor şcolare

Redacția
Încarcă...