NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De pe tronsoanele de drum DJ 208L Paşcani – Mirosloveşti şi DJ 208N Lespezi – Vânători vor fi tăiați arbori

Consiliul Judeţean declanşează operaţiunea de tăiere de arbori de pe drumurile judeţene unde s-au înregistrat probleme în trecut. Plenul deliberativului judeţean va adopta vineri o decizie prin care toţi arborii care şi-au depăşit vârsta biologică de pe şase drumuri vor fi tăiaţi.

Este vorba de tronsoanele de drum de pe DJ 238A Domniţa – Ţibana, DJ 248 Grajduri – Scânteia, DJ 248C Ciurea – Lunca Cetăţuii, DJ 244F Dolheşti – Ciorteşti, DJ 208L Paşcani – Mirosloveşti şi DJ 208N Lespezi – Vânători.

Arborii de pe aliniamentele acestor drumuri au vârsta biologică depăşită, sunt uscaţi şi prezintă pericol de ruperi de crengi sau chiar prăbuşire. În caz de furtună sau vânt puternic, prin prăbuşirea arborilor se pot produce daune atât proprietăţilor riveranilor, cât şi circulaţiei rutiere din zonă”, au declarat ieri specialişti ai CJ. Tăierea arborilor se va face de către o firmă specializată, întrucât Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene din subordinea CJ nu dispune de personal calificat în acest sens. Plata firmei se va face cu materialul lemnos rezultat în urma tăierii.

  

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Undă verde pentru „drumul gunoaielor” de la Ruginoasa

Redacția

Funcția de primar delegat a creat nebunie în Primărie: Axinte plânge după primar, Zanet după funcție!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani va relua programul de audiențe cu publicul de săptămâna viitoare

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site