RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De la forjă, la conducerea CSM Pașcani, printr-un conflict de interese penal! (DOC)

NewsPascani.com publică astăzi o serie de documente, din care rezultă că funcția de director al Clubului Sportiv Municipal Pașcani, este ocupată din data de 1 martie 2013, în urma unui conflict de interese și a încălcării flagrante a unor hotărâri de Consiliu Local și de Consiliu de Administrație.

În ianuarie 2013, președintele Consiliului de Administrație al CSM Pașcani era Bogdănel Mandric și totodată angajat al clubului pe funcția de muncitor calificat – forjor. În 24 ianurie 2013 Consiliul de Administrație pe care acesta îl prezida a decis să organizeze un concurs de promovare internă pentru funcția de director al Clubului Sportiv Pașcani și a desemnat comisia de examinare.

În data de 5 februarie 2013 a avut loc concursul la care singurul participant a fost Bogdănel Mandric, care dorea să promoveze din funcția de forjor, în cea de director. Evident a câștigat concursul cu 88,33 de puncte, din 100 posibile.

În data de 29.03.2013 Clubul Sportiv Municipal a încheiat actul adițional nr. 2, la contractul de muncă al lui Bogdănel Mandric prin care acesta era avansat începând cu data de 1 martie 2013 în funcția de director. La această dată este comis primul conflict de interese, prin faptul că Mandric a semnat atât în calitate de angajator, cât și de angajat pe acel document.

  

Din punct de vedere al legii penale, conflictul de interese este incriminat la art.301 care prevede că: „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică” .

Actul adiţional al contractului de muncă al lui Mandric a fost semnat şi a intrat în vigoare fără acordul Consiliului de Administraţie de la CSM Paşcani şi fără acordul Consiliului Local Paşcani.

Abia în 30 aprilie 2013 Consiliu Local l-a validat pe Bogdănel Mandric ca director al CSM Paşcani începând cu, atenţie, 1 aprile 2013, nu 1 martie aşa cum apare în contractul de muncă.

Mai mult, data de 1 aprilie 2013 a fost consemnată şi de Consiliul de Administraţie al CSM Paşcani pentru începerea activităţii de director de către Bogdănel Mandric.

După această dată, Bogdănel Mandric, preşedintele Consiliului de Administraţie al CSM Paşcani, a semnat cu Bogdănel Mandric, directorul CSM Paşcani, nu mai puţin de 5 acte adiţionale la contractul de muncă prin care şi-a majorat salariul, comiţând tot atâtea fapte penale.

Dincolo de aceste aspecte ce privesc conflitul de interese, directorul Bogdănel Mandric s-a numit pe funcţia de conducere fără a-şi fixa un contract de management şi fără criterii de performanţă.

Contactat telefonic în urmă cu 4 luni, Bogdănel Mandric a recunoscut că nu are indicatori de performanță și că astfel de indicatori nu au o mare relevanță pentru că depind de corelarea lor, cu bugetul clubului.

Directorul CSM Pașcani a confirmat faptul că a participat singur la concurs și că acesta a fost organizat ca o promovare internă și a adăugat că nu consideră că este angajat ca director al clubului pe viață.

La apelurile telefonice repetate de astăzi, Bogdănel Mandric nu a răspuns pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la acuzele aduse.

Vezi contractele de muncă ale lui Bogdănel Mandric

Vezi HCL

Related posts

Primăria se chinuie să pună centrală termică pentru a inaugura noul sediu al Bibliotecii Municipale. Obiectivul trebuia să fie dat în folosință din 2016

Răzvan Grecu

Cum va fi sărbătorită Ziua Eroilor la Pașcani

Oana Cordoneanu

Prognoza meteo pentru luna aprilie: Urmează săptămâni cu frig și ploi în România!

Redacția
Încarcă...