RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

De la 1 iulie, aproape 1.900.000 de angajați vor primi salariul majorat

Aproape 1.900.000 de angajați vor primi salariul majorat, de la 1 iulie, cu 284 lei. Este consecința deciziilor de ieri ale guvernului, care a aprobat creșterea salariului minim brut pe economie la 3.700 lei și, în același timp, a ridicat la 300 lei suma lunară ce este scutită de plata impozitului pe venit.

Măsurile vor aduce bani și la bugetul de stat, prin creșterea veniturilor cu două miliarde de lei anul acesta.

Inițiatorii hotărârii de guvern cred că majorarea propusă va avea efecte pozitive asupra creșterii economice, prin stimularea ocupării în sectoarele în care există cerere de forță de muncă, a puterii de cumpărare a salariaților și va contribui, totodată, la reducerea muncii la negru.

Această decizie nu se aplică însă salariaților din agricultură și industria alimentară, întrucât pentru aceste categorii se aplică prevederile legale în vigoare.

  

Tot de la 1 iulie, suma de 200 lei din salariul minim, care era scutită de impozit și contribuții sociale obligatorii, va fi majorată cu încă o sută lei.

Marcel Ciolacu: La solicitarea mediului de afaceri am aprobat majorarea de la 200 lei la 300 lei a sumei lunare neimpozitate. Facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de directiva privind salariul minim european. Ministerul Muncii și partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ține cont de puterea de cumpărare, de nivelul câștigului salarial mediu brut și productivitatea muncii.

continuare pe radio romania

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi a plecat în concediu

Răzvan Grecu

Nicio sesizare către Primăria Pașcani, că în municipiu se consumă droguri. Poliția nu a ridicat problema drogurilor în Comisia Locală de Ordine Publică

Răzvan Grecu

Încă un tânăr în legislativul local

Marius Parteni
Încarcă...