RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

De frică că ar putea fi trași la răspundere de prejudicierea Prest Serv Apa, primarul le cere aleșilor locali să modifice o hotărâre!

Vestea că ApaVital a chemat în garanție Unitatea Administrativ Teritorială a municipiului Pașcani în procesul Prest Serv Apa, l-a speriat pe primarul Dumitru Pantazi. De frică să nu fie nevoit să scoată, împreună cu ceilalți aleși locali, din buzunare suma de 3,4 milioane lei, edilul șef a pus pe ordinea de zi a ședinței de vineri un proiect de hotărâre prin care se modifică  o hotărâre pro ApaVital luată acum 5 luni.

  

 Este vorba despre un articol din Hotărârea 88/2015 în care se prevede ca ApaVital să achite către Prest Serv Apa doar contravaloarea epurării apelor facturate către clienții săi. Această decizie a fost luată cu încălcarea avizului dat de ANRSC, dar și de același Consiliu Local, prin care se hotăra că tariful practicat de Prest Serv Apa este de 0,87 lei fără TVA pentru cantitatea de apă deversată în stația de epurare.

ApaVital a achitat până în acest moment 1,6 milioane lei, sumă ce reprezintă contravaloarea epurării apei vândute către clienții săi. Prest Serv Apa a facturat suma de 5 milioane lei, ce reprezintă în opinia acestora epurarea întregii cantități de ape canalizate de ApaVital în stația de epurare.

Prin hotărârea luată de consilierii locali, aceștia au creat practic suportul legal prin care ApaVital să nu plătească circa 3,4 milioane de lei pe care Prest Serv Apa le solicita în justiție ca diferență între serviciile prestate și cele recunoscute de ApaVital.

Numai că operatorul ieșean a chemat în garanție în proces, pentru suma de 3,5 milioane de lei, UAT Pașcani, fapt ce a produs neliniște în administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi. Pentru a ieși basma curată, acesta a propus modificarea acestei prevederi și stipularea ca ApaVital să plătească epurarea tuturor apelor deversate în stația de epurare, după cum a avizat ANRSC.

Prevederea care crea avantaj către ApaVital a fost scoasă în prima fază din hotărâre de către Comisia juridică, însă în urma unui fals document citit în plenul ședinței de Consiliu Local, ea a fost supusă votului și aprobată.

Menționăm că juristul Primăriei Paul Apostol a refuzat să facă public documentul prin care ApaVital cheamă în garanție UAT Pașcani susținând că acesta nu este unul public. Din păcate nici consilierilor locali nu le-a fost adus la cunoștință.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Surse: ApaVital a început procedura de atacare a hotărârilor inițiate de pășcăneni. O casă de avocatură din București aruncată în lupta cu pășcănenii. Află ce nereguli sunt invocate în plângerea prealabilă!

Răzvan Grecu

Primarul Pantazi adoptă formal măsuri de transparență! Ziariștii incomozi sunt ținuți la ușă

Răzvan Grecu

Lucrări realizate greșit! Situație semnalată pe strada Grădiniței (FOTO)

Marius Parteni
Încarcă...