La examenul de Bacalaureat din acest an s-a văzut că promovabilitatea în unele județe mai slab dezvoltate a depășit-o pe cea din județe considerate bogate. HotNews a discutat cu o expertă în sociologia familiei care ne-a explicat de ce copiii din unele zone mai puțin dezvoltate economic au rezultate mai bune decât cei din județe bogate, cu instituții de învățământ mai bine cotate.
În topul județelor cu cel mai mare procent de promovare se află Galați, Brăila și Bacău, care anul trecut au înregistrat un PIB/cap de locuitor mic în comparație cu celelalte județe.
De ce tinerii din unele județele mici au rezultate mai bune?
O explicație pentru acest fenomen ar putea fi aceea că în comparație cu elevii din marile orașe, cei care provin din județe mici sau medii au o motivație mai mare, pentru că doresc să se afirme la nivel educațional.
„În zonele mai slab dezvoltate, copii respectivi, știind că intră în competiție cu cei din zonele mai dezvoltate, sunt mai motivați pentru a învăța și pentru a ajunge la rezultate bune. Se știe că tinerii care provin din familii cu posibilități mai reduse nu prea fac meditații, iar asta face ca efortul lor personal,
» Citește continuarea pe pagina autorului