NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

5 lucruri pe care să le ai în vedere când îți decorezi locuința

Locul în care stai este oaza ta de liniște, este locul în care te refugiezi la finalul zilei, pentru a te odihni. De asemenea, locuința ta poate fi și locul în care îți chemi prietenii pentru a vă uita la un film sau a petrece momente de liniște. Felul în care îți decorezi casa spune multe despre tine. În primul rând, decorul reprezintă o extensie a personalității tale dar și un factor care îți poate schimba dispoziția numaidecât. Dacă ai nu decorat până acum un spațiu, cu siguranță găsești inspirație pe internet. Totuși, există câteva aspecte pe care nu trebuie să le treci cu vederea. Iată care sunt acestea.

Alege accesorii sofisticate

Multă lume are tendința de a alege cât mai multe accesorii pentru a-și decora casa. Acest lucru nu este o greșeală. Însă ar fi bine să alegi câteva elemente care ies în evidență fără a întrece măsura.

Cu alte cuvinte, ar fi bine să optezi pentru câteva elemente de decor care sunt simple, dar greu de trecut cu vederea în același timp. Poate fi vorba de un candelabru strălucitor pentru camera de zi. Un alt element la fel de interesant este o sculptură pe care să o așezi în hol. Nu în ultimul rând, un tablou interesant va atrage atenția tuturor celor care îți trec pragul.

Advertisements
  

Lasă spațiu liber

Pe lângă baie și bucătărie, camera de zi este un loc la fel de important al casei tale. Dacă locuiești într-o casă cu plan tip open space, sigur petreci mult timp în această zonă. Fie că îți inviți prietenii în vizită, te uiți la filme, citești o carte, lucrezi la un proiect, exersezi o limbă străină, sau accesezi activități online care sunt amuzante și te țin antrenat, așa cum sunt blackjackul sau alte tipuri de jocuri de cărți, camera de zi trebuie să fie aranjată cu gust și nu foarte încărcată.

Unii preferă o canapea mare într-un colț, în timp ce alții sunt de părere că fotoliile sunt alegerea ideală. Orice ai alege, dacă incluzi o masă de cafea, poți schimba ambientul și transforma spațiul într-unul mai elegant.

Alege culori vii

Chiar dacă îți place ca spațiul în care locuiești să fie neutru din punct de vedere al culorilor, nu strică să introduci câte un element care să scoată decorul din tipar.

Camerele devin imediat mai elegante și pline de viață dacă alegi să le vopsești într-o culoare aprinsă; poate fi un singur perete contrastant cu restul camerei.

Dacă alegi o culoare simplă, poți aplica tapet pe un perete, oglinzi și alte elemente interesante care să atragă atenția asupra acelei zone.

De asemenea, poți alege un covor sau o mochetă cu model deosebit sau draperii pe care nu le vezi peste tot, pentru a urma același principiu.

Îmbină mai multe stiluri

Indiferent dacă îți plac elementele de decor vintage sau îți fac cu ochiul cele moderne, ar fi o idee interesantă să le combini. Chiar dacă la o primă vedere ele nu vor arăta bine împreună, trebuie să ai încredere în rezultatul final.

Cum poți face acest lucru? Foarte simplu. Canapeaua nouă din sufragerie se potrivește de minune cu o vază, un tablou sau cu un cufăr vechi pe care l-ai primit moștenire.

De asemenea, micile măsuțe de cafea sau chiar un birou pot reprezenta un element de decor excelent, care duce la un alt nivel aspectul locuinței tale. Dacă ți se pare că elementele vintage sunt prea învechite, ai putea să le recondiționezi sau să le lași pe mâna unui profesionist pentru a avea parte de un rezultat uimitor.

Luminează camerele

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere când decorezi casa, este felul în care o luminezi. În mod evident, nu vei putea folosi același tip de lumină în dormitor și în camera de zi. Drept urmare, este bine să faci câteva investiții de la început, pentru a te putea bucura de ambianța potrivită.

În plus, ar fi indicat să optezi pentru becuri cu led, deoarece acestea te ajută să economisești energie, dar și pentru că pot fi controlate de pe telefon.

Advertisements

Un alt truc pe care ai putea să-l folosești pentru a avea parte de o încăpere mai luminoasă, este să incluzi câteva oglinzi, chiar dacă sunt de dimensiuni mai mici.

Oricât de mult ți-ai dori, schimbările aduse locuinței tale nu pot avea loc peste noapte. De asemenea, este mai bine să îți acorzi timp pentru a putea cerceta bine modificările și pentru a te inspira din mai multe locuri. Totuși, dacă îți dorești să faci acest lucru în curând, trucurile de mai sus ar putea să-ți fie de folos.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Tradiția vâscului de Crăciun

Redacția

5 jocuri de păcănele online pe care merită să le încerci în luna mai

Redacția

Pășcăneanul Alexandru Grosu a smuls de la audițiile X Factor doar un dans (VIDEO)

Redacția
Încarcă...