RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

De ce nu trebuie să combini paracetamol cu ibuprofen pentru scăderea febrei. Ce riscuri apar

Paracetamolul și ibuprofenul sunt două dintre cele mai utilizate medicamente pentru scăderea febrei la copii, însă specialiștii atrag atenția că nu e bine să fie combinate. În afara faptului că nu grăbesc vindecarea, pot avea efecte negative serioase asupra organismului.

Este o practică obișnuită, mai ales în rândul celor care au copii mici, să folosească alternativ paracetamol și ibuprofen pentru scăderea febrei, Chiar și unii medici recomandă această variantă de tratament. care constă în alternarea celor două medicamente la fiecare 4 ore pentru un control mai bun al temperaturii și al disconfortului, scrie doctordebine.ro.

Sunt și voci însă care trag un semnal de alarmă și spun că cât de periculos este să combini cele 2 antipiretice. Agenția de Evaluare și Calitate în Sănătate din Catalonia (AQuAS) a avertizat că poate crește riscul de toxicitate, iar Asociația Spaniolă de Pediatrie de Asistență Primară spune, în Decalogul febrei, că “nu este recomandată combinarea sau alternarea ibuprofenului și a paracetamolului”.

Dr. Susan Judas, medic specializat în medicina de familie și comunitară, arată care sunt riscurile folosirii celor 2 medicamente alternativ.

  

S-a demonstrat că alternarea paracetamolului și a ibuprofenului la fiecare 4 ore nu obține o îmbunătățire semnificativă în reducerea febrei și a disconfortului în comparație cu administrarea unui singur medicament la fiecare 8 ore, arată sursa citată mai sus.

Este ca și cum a avea un rezervor plin de benzină nu face ca mașina să meargă mai repede, organismul nu poate accelera vindecarea, indiferent de cantitatea de medicamente pe care i-o administrăm. Cu atât mai puțin, acest lucru se poate întâmpla atunci când acestea sunt medicamente care nu ajută la vindecare, ci doar maschează simptomele.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Spitalele din întreaga țară se confruntă cu o creștere a numărului celor care ajung la Unitățile de Primiri Urgențe

Redacția

Echipamente medicale la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza-Vodă

Redacția

Foștii șefi ai Spitalului de Urgență Suceava, urmăriţi penal pentru izbucnirea focarului de coronavirus

Redacția
Încarcă...