NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

De ce nu mai facem febră musculară pe măsură ce sportul devine un obicei?

Prima zi de antrenament după o pauză lungă în care nu am mai făcut sport se soldează de cele mai multe ori cu dureri musculare. Însă pe măsură ce continuăm cu acest obicei, de la un antrenament la altul durerea nu mai apare. 

Oamenii de știință au încercat, fără succes până acum, să găsească o explicație pentru care încă de la a doua ședință de sport este posibil să nu ne mai confruntăm cufebra musculară.

  

Ceea ce se știa până acum era că sistemul imun era implicat în refacerea musculară, însă un studiu realizat de cercetătorii de la Brigham Young University a indicat și mai precis că e vorba de anumite celule ale sistemului imun (celulele T).

Studiul celor de la Brigham Young University s-a realizat pe 14 persoane, bărbați și femei, care au realizat serii de exerciții fizice intense, în urma cărora au prezentat dureri musculare puternice. După fiecare sesiune de exerciții li s-au prelevat biopsii ale mușchilor pentru a fi analizate.

Cercetătorii au identificat celulele T în mușchii care se vindecau după efortul intens la care au fost supuși. 

Până acum nu s-a suspectat posibilitatea ca aceste celule să intre în sistemul musculo-scheletal, însă prezența lor sugerează că mușchii devin mult mai eficienți după al doilea antrenament în a solicita intervenția acestor celule, pentru a le facilita recuperarea.

Sursa: romedic.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

De ce unii oameni au halucinaţii. Iată ce se întâmplă în creierul lor

Redacția

Comisia Europeană, pregătită să propună SUSPENDAREA Tratatului Schengen. Ce înseamnă asta pentru România

Redacția

Puterile apei sfinţite de Bobotează. Cât adevăr şi cât miracol se află în credinţa „tratamentului“ de şapte zile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site